13 Mart 2009 Cuma

Dil Baligi Nuggetlari (Goujons) ve Dereotlu Mayonez


Malzemeler: 3-4 kisilik

  • 2 derisiz dilbaligi filetosu, yada ince olmak kaydiyla, beyaz balik filetosu. Ben bu sefer Alaska Morina balığı filetosu kullandim,
  • 1 cay bardagi misir unu
  • tuz, taze karabiber
  • 2 cay bardagi galeta unu
  • 2 yumurta
  • 2 cay bardagi kizartma yagi, kizartma tavasinin büyüklügüne gore ayarlayin,
  • Dereotlu Mayonez:
  • 2 caybardagi mayonez
  • 1/2 bag dereotu, ince kiyilmis
  • 1/2 yesil limon (lime) suyu, yoksa limon suyu
  • Hazirlanisi:
  • mayonezi ve ince kiyilmis dereotunu karistirip, limon suyunu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandirip, balik yaninda servis yapin...

Baligin Hazirlanisi:

  • Filetolari 2-3 parmak kalinliginda dilimleyin, her bir filetodan yaklasik 8 dilim cikiyor,
  • misir ununu ayri bir kaba koyup, tuz ve karabiberle tatlandirin, yumurtalari bir kapda iyice cirpin, galeta ununu ayri bir kaba koyun,
  • balik dilimlerini sirasiyla, misir unu, yumurta, galeta ununa bulayip, firin telinin üzerine dizerek hazirlayin,
  • yagi, kizartma tavasinda orta atesde isitin, baliklari, yaklasik 2ser dk, kizartin, kizaranlari kagit havlunun üzerine cikartip, fazla yagini aldikdan sonra servis yapin...

Servis önerisi: Balik, dereotlu mayonez, iceberg salatasi ve Firinda Kabuklu Patates ile servis yapabilirsiniz...

tarif: Nigella Lawson

1 yorum:

  1. Merhaba,

    yemekgezegeni'ne üye olmayı kabul etmenizle birlikte mail adresinize
    sitemizin banner kodu gönderilmiş, ve üyeliğinizin tamamlanması,
    içeriklerinizin yemekgezegeni'nde görüntülenmesi için banner kodunu
    sayfanıza eklemeniz beklenmektedir. Konu ile ilgili yaşanan bir sorun
    var ise yardımcı olmak için elimizden geleni yapabileceğimizi bildirir,
    en kısa zamanda banner kodunu eklemenizi rica ederiz.

    YanıtlaSil