- 1 kücük patlican (yaklasik 100gr),
- 75 gr yagli peyaz peynir
- tuz-karabiber
- 12 kahverengi tost ekmegi
- 2 büyük kabak
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 büyük közlenmis biber
- ocak üstü izgara tavasi
- Hazirlanisi:
- patlicani, ister ocak üstünde, ister 200C deki firinda 30-40dk közleyin,
- kabuklarini soyun, mutfak robotona koyup püre yapin, sogumaya birakin,
- peyaz peynir, tuz karabiber ekleyip, robotdan bir kez daha gecirin.
- firini 150C de isitin, ekmek dilimlerini, firinda her bir tarafini 5-7 dk tost edip, sogumaya birakin.
- kabaklarinizi sebze soyacagi yardimiyla, uzunlamasina ince ince dilimleyin(5mm),
- kabaklari bir firca ile iki tarafini yaglayip, izgara tavasinda her bir tarafini yaklasik 2 dk, izgaranin cizgileri cikana kadar kizartin,
- ekmek dilimlerini, büyüklüklerine göre 2ye ya da 3e dilimleyin,
- közlenmis biber ve kabaklari bu ekmek dilimlerinin olcüsüne góre kesin,
- ekmeklerin üzerine, patlican harcindan sürün, biber dilimlerini yerlestirin, 4 kabak dilimini (resimdeki gibi) biberlerin üstüne dizin,
- keskin bir bicakla kanepelerin kenarlarini düzeltip servis yapin...
Kaynak: Martha Stewart's Hors D'oeuvres handbook
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder