Frenkmaydonozlu (Chervil), Salatalik Cay Sandevicleri
Frenksoğanlı (Chive), Füme Somon Balığı Cay Sandevicleri,
Malzemeler: 10 sandevic icin,
- 175 gr krem peyniri
- 1 cay bardagi (15gr) frenksoğanı, ince kıyılmıs
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kasığı limon suyu
- 10 kahverengi tost ekmeği dilimi
- 200gr Füme somon balığı dilimleri
- karabiber
- 45 gram margarin
- Hazirlanisi:
- krem peynir, frenksoğanı, limon kabugu rendesi ve limon suyunu karistirin
- 5 tost ekmeğinin üzerine sürün, somon dilimleirni yerlestirin, karabiberle tatlandirin,
- kalan 5 dilim ekmeğede krem peynirli karisimdan sürüp, somonlu dilimlerin üzerine kapatin,
- keskin bir bicakla, ekmeklerin kenarlarini kesin,
- ekmek dilimlerinin büyüklügune gore, sandevicleri istege göre 2-3-4'e kesip, 2-3 parmak genisliginde sandevicler yaratin, servis yapin... resimdekiler 4 de kesilmis, 3,5cm genisligindeler.
Frenkmaydonozlu (Chervil), Salatalik Cay Sandevicleri,
Malzemeler: 10 sandevic icin,
- 1 orta boy salatalik, ince dilimlenmis
- 1/2 cay kasigi tuz
- 90gr margarin, oda sicakliğinda
- 10 beyaz tost ekmeği dilimi
- karabiber
- 3 yemek kasiği dolusu frenkmaydonozu, ince kiyilmis
- Hazirlanisi:
- salatalik dilimlerini, bir süzgece koyup, tuzlayin. üzerini kapatip 1 saat dinlendirin. tuz salataliklarin fazla suyunu salmasina yardimci olacakdir.
- salataliklari, kagit havlu yardimiyla kurulayin,
- 5 ekmek dilimini margarinleyin, salatalik dilimlerini dizin,
- karabiber ve frenkmaydonuzu serpistirin, diger dilimleri üzerlerine kapatin,ekmek dilimlerinin büyüklügune gore, sandevicleri istege göre 2-3-4'e kesip, 2-3 parmak genisliginde sandevicler yaratin, servis yapin... resimdekiler 4 de kesilmis, 3,5cm genisligindeler.
Kaynak: Hors D'oeuvres, Eric Treuille & Victoria Blashford-Snell
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder