13 Mart 2009 Cuma

Cay sandevicleri "Füme somon balığı ve Freng soganli Salatalik sandevicleri"

Frenksoğanlı (Chive), Füme Somon Balığı Cay Sandevicleri ve
Frenkmaydonozlu (Chervil), Salatalik Cay Sandevicleri

Frenksoğanlı (Chive), Füme Somon Balığı Cay Sandevicleri,
Malzemeler: 10 sandevic icin,
  • 175 gr krem peyniri
  • 1 cay bardagi (15gr) frenksoğanı, ince kıyılmıs
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kasığı limon suyu
  • 10 kahverengi tost ekmeği dilimi
  • 200gr Füme somon balığı dilimleri
  • karabiber
  • 45 gram margarin
  • Hazirlanisi:
  • krem peynir, frenksoğanı, limon kabugu rendesi ve limon suyunu karistirin
  • 5 tost ekmeğinin üzerine sürün, somon dilimleirni yerlestirin, karabiberle tatlandirin,
  • kalan 5 dilim ekmeğede krem peynirli karisimdan sürüp, somonlu dilimlerin üzerine kapatin,
  • keskin bir bicakla, ekmeklerin kenarlarini kesin,
  • ekmek dilimlerinin büyüklügune gore, sandevicleri istege göre 2-3-4'e kesip, 2-3 parmak genisliginde sandevicler yaratin, servis yapin... resimdekiler 4 de kesilmis, 3,5cm genisligindeler.
Tip: sandeviclerin kenarlarini kesmeden ve dilimlemeden 1 gün onceden hazirlayabilir, hava almayacak sekilde kapatip buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz. Servis yapmadan 3 saat once kesip, dilimleyip servise hazirlayabilirsiniz...
Frenkmaydonozlu (Chervil), Salatalik Cay Sandevicleri,
Malzemeler: 10 sandevic icin,
  • 1 orta boy salatalik, ince dilimlenmis
  • 1/2 cay kasigi tuz
  • 90gr margarin, oda sicakliğinda
  • 10 beyaz tost ekmeği dilimi
  • karabiber
  • 3 yemek kasiği dolusu frenkmaydonozu, ince kiyilmis
  • Hazirlanisi:
  • salatalik dilimlerini, bir süzgece koyup, tuzlayin. üzerini kapatip 1 saat dinlendirin. tuz salataliklarin fazla suyunu salmasina yardimci olacakdir.
  • salataliklari, kagit havlu yardimiyla kurulayin,
  • 5 ekmek dilimini margarinleyin, salatalik dilimlerini dizin,
  • karabiber ve frenkmaydonuzu serpistirin, diger dilimleri üzerlerine kapatin,ekmek dilimlerinin büyüklügune gore, sandevicleri istege göre 2-3-4'e kesip, 2-3 parmak genisliginde sandevicler yaratin, servis yapin... resimdekiler 4 de kesilmis, 3,5cm genisligindeler.
Tip: sandeviclerin kenarlarini kesmeden ve dilimlemeden 8 saat onceden hazirlayabilir, hava almayacak sekilde kapatip buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz. Servis yapmadan 3 saat once kesip, dilimleyip servise hazirlayabilirsiniz...
Kaynak: Hors D'oeuvres, Eric Treuille & Victoria Blashford-Snell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder