- 1lt (4 su bardagi) taze tavuk suyu yada bulyon
- 1,5 su bardagi arpa sehriyesi
- 1 konserve nohut, yikanmis, süzülmüs
- 1,5 su bardagi, kirmizi-sari kiraz domates, yariya kesilmis
- 3/4 su bardagi ince kiyilmis kirmizi sogan
- 1/2 su bardagi ince kiyilmis taze feslegen
- 1 avuc dolusu taze nane, ince kiyilmis
- 1/2 cay bardagi salata sosu, tarifi asagida
- tuz,
- taze ögütülmüs karabiber
- Hazirlanisi:
- kaynayan tavuk suyunda sehriyeleri yaklasik 7dk haslayin. sehriyelerin diri pismis olmasina dikkat edin. suyunu süzüp, sogumaya birakin.
- soguyan sehriyelere nohut, domates, sogan, nane, feslegen ve salata sosunu ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandirin, oda sicakliginda servis yapin...
Salata sosu malzemeleri: yaklasik 1,5 cay bardagi sos icin
- 1/2 cay bardagi kirmizi sarap sirkesi yada normal sirke
- 1/4 cay bardagi limon suyu
- 1 cay kasigi bal
- 1 cay kasigi tuz
- taze ögütülmüs kara biber, cay kasiginin ucu ile
- 1 cay bardagi sizma zeytin yagi
- Hazirlanisi:
- zeytinyagi haric bütün malzemeleri iyice karistirin,
- yavas yavas z.yagini ekleyerek bu karisima yedirin, tuz ve karabiber ile tatlandirin.
Kaynak: http://www.foodnetwork.com/ tarif: Giada De Laurentiis
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder