resimde, ortadaki dip
Malzemeler: (yaklasik 1,5 su bardagi dip icin)- 400gr beyaz fasulye konservesi
- 8 dilim günesde kurutulmus domates(yag icinde olanlardan)
- 1 dis sarimsak, dövülmüs
- 2 tatli kasigi taze biberiye, ince kiyilmis
- 5 yemek kasigi zeytinyagi,
- 2 yemek kasigi sirke (varsa kirmizi sarap sirkesi)
- 125ml (1 cay bardagi) su
- tuz ve karabiber
- Hazirlanisi:
- su haric bütün malzemeleri rondo/mutfak robotunda pure yapin
- kademe kademe suyu ekleyerek kivamini ayarlayin, tuz ve karabiberle tatlandirin.
- üzerini kapatip, tadini almasi icin 30dk buzdolabinda bekletin, soguk servis yapin...
- Tip: bu dipi 3 gün onceden hazirlayip, hava almayacak bir kapda buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz.
Kaynak: Hors D'oeuvres, Eric Treuille & Victoria Blashford-Snell
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder