13 Mart 2009 Cuma

Cop sisde feslegenli Motzeralla peyniri


Malzemeler: 20 Çöp şiş icin
  • 1 kirmizi biber, közlenmis
  • 1 dis sarimsak, dövülmüş
  • 1 yemek kaşigi limon suyu
  • 4 yemek kaşigi zeytinyagi
  • 1/2 cay kaşigi tuz
  • 1 cay kaşigi taze karabiber, ögütülmüş
  • 20 adet baby motzeralla, yada küp seklinde lokmalik dogranmis(2cm) motzeralla peyniri
  • 1 cay bardagi ince kiyilmis taze feslegen
  • 20 kiraz domates, ikiye kesilmis
  • 20 büyük taze feslegen yapragi
  • 20 bambu cöp şiş
  • Hazirlanisi:
  • Közlenmis biberleri cok kücük dograyin, sarimsak, limon suyu, zeytin yagi, tuz ve taze karabiberi metal olmayan bir kapda iyice karistirin
  • motzerallalari ekleyip bu karisimla iyice kaplayin,
  • üzerini kapatip, en az 30dk oda sicakliginda marine edin.
  • kiyilmis feslegenleri ekleyip motzerallalari ezmeden nazikce karistirin.
  • cöp şişlere, yarim domates, motzeralla, feslegen yapragi, dometes olmak üzere sirasiyla dizip, oda sicakliginda servis yapin...
Tip: motzerallalari 3 gün önceden marine edip, hava almayan bir kapda buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz. Çöp şişlere servis yapmadan 4 saat once dizebilir, hava almayan bir kapda servis anina kadar buzdolabinda saklayabilirsiniz.Kaynak: Hors D'oeuvres, Eric Treuille & Victoria Blashford-Snell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder