13 Mart 2009 Cuma

Taze Soganli ve Ton Balikli Salata

Malzemeler: 4-6 Kisilik
  • 2 demet taze sogan, ince kiyilmis
  • 2 su bardagi donudurulmus yada taze bezelye
  • 2 su bardagi su
  • 5-6 dal maydonoz, dogranmis
  • 2 corba kasigi zeytinyagi
  • 250gr Ton baligi konservesi, parcalara bölünmüs
  • tuz-karabiber
  • üzeri icin: 2 corba kasigi zeytinyagi ve 1/2 limon suyu.
    Hazirlanisi:
  • 2 bardak suya tuz ve karabiber ekleyip, bu suda bezelyeleri haslayin,
  • üzerine maydonozlari ekleyin, 1-2dk. birlikte pisirip, süzün ve sogumaya birakin,
  • bir tavada, taze soganlari zeytin yagi ile soteleyin, 2-3 dk
  • haslanmis bezelyeleri ilave edip karistirin, servis tabagina alin,
  • ton baligi parcalarini ekleyin. limon suyu ve zeytinyagini karistirip uzerine gezdirin, gerekirse tuz ve karabiberle tatlandirin, servis yapin...
    kaynak: Sofra dergisi, 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder