- 2 demet taze sogan, ince kiyilmis
- 2 su bardagi donudurulmus yada taze bezelye
- 2 su bardagi su
- 5-6 dal maydonoz, dogranmis
- 2 corba kasigi zeytinyagi
- 250gr Ton baligi konservesi, parcalara bölünmüs
- tuz-karabiber
- üzeri icin: 2 corba kasigi zeytinyagi ve 1/2 limon suyu.
Hazirlanisi: - 2 bardak suya tuz ve karabiber ekleyip, bu suda bezelyeleri haslayin,
- üzerine maydonozlari ekleyin, 1-2dk. birlikte pisirip, süzün ve sogumaya birakin,
- bir tavada, taze soganlari zeytin yagi ile soteleyin, 2-3 dk
- haslanmis bezelyeleri ilave edip karistirin, servis tabagina alin,
- ton baligi parcalarini ekleyin. limon suyu ve zeytinyagini karistirip uzerine gezdirin, gerekirse tuz ve karabiberle tatlandirin, servis yapin...
kaynak: Sofra dergisi, 2008
13 Mart 2009 Cuma
Taze Soganli ve Ton Balikli Salata
Malzemeler: 4-6 Kisilik
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder