- Malzemeler:
- 1/2kg Patates, (tercihen kirmizi kabuklu), iyi temizlenmis
- 1 tatli kasigi kekik
- tuz
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi kirmizi toz biber
- 1/2 kahve fincani zeytin yagi
- Hazirlanisi:
- turbo firini 200, normal firini 220 derecede isitin.
- firin tepsisini alimunyum yada yagli kagitla kaplayin.
- patatesleri sebze fircasi ile iyice temizleyin*. Yarim ay seklinde dilimleyin.
- derin bir kapta** patatesleri hafifce zeytinyaglayin.
- butun baharatlari patatese yedirin. Patatesleri hazirladiginiz tepsiye yayin.
- 15 dk sonra patateslerinizi kontrol edip, gerekirse alt-ust yapin. Yumusakligini kontrol edip 5-10dk daha pisirin.
Pisirme suresi patetesin cinsine ve firina gore degisiyor. O yuzden 15nci dk´da kontrol edin. En cabuk pisen patetes 10-15 dakika arasinda hazir oluyor - Benim turbo firinda kirmizi patatesler 15dk´da hazir oluyor.
Pratik Bilgiler* Sebze fircaniz yoksa, yeni bir dis fircasini, yada yeni bir lavabo fircasini sebzelerinizi temizlemeye adayabilirsiniz.
** Patatesleri yag ve baharatla karistirmak icin temiz bir poset kullanabilirsiniz. Hem karisimi kolay hemde temizleme derdi yok.
** Patatesleri yag ve baharatla karistirmak icin temiz bir poset kullanabilirsiniz. Hem karisimi kolay hemde temizleme derdi yok.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder