13 Nisan 2008 Pazar

Firinda kabuklu patates



  • Malzemeler:
  • 1/2kg Patates, (tercihen kirmizi kabuklu), iyi temizlenmis
  • 1 tatli kasigi kekik
  • tuz
  • 1 cay kasigi karabiber
  • 1 cay kasigi kirmizi toz biber
  • 1/2 kahve fincani zeytin yagi
  • Hazirlanisi:
  • turbo firini 200, normal firini 220 derecede isitin.
  • firin tepsisini alimunyum yada yagli kagitla kaplayin.
  • patatesleri sebze fircasi ile iyice temizleyin*. Yarim ay seklinde dilimleyin.
  • derin bir kapta** patatesleri hafifce zeytinyaglayin.
  • butun baharatlari patatese yedirin. Patatesleri hazirladiginiz tepsiye yayin.
  • 15 dk sonra patateslerinizi kontrol edip, gerekirse alt-ust yapin. Yumusakligini kontrol edip 5-10dk daha pisirin. 
    Pisirme suresi patetesin cinsine ve firina gore degisiyor. O yuzden 15nci dk´da kontrol edin. En cabuk pisen patetes 10-15 dakika arasinda hazir oluyor
  • Benim turbo firinda kirmizi patatesler 15dk´da hazir oluyor.
Pratik Bilgiler* Sebze fircaniz yoksa, yeni bir dis fircasini, yada yeni bir lavabo fircasini sebzelerinizi temizlemeye adayabilirsiniz.
** Patatesleri yag ve baharatla karistirmak icin temiz bir poset kullanabilirsiniz. Hem karisimi kolay hemde temizleme derdi yok. Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder