13 Nisan 2008 Pazar

Zencefil soslu sebze omlet


malzemeler: 2 kisilik
Zeytinyagi
1 sogan, kup kup dogranmis
1 orta boy kabak, rendelenmis
1 orta boy havuc, rendelenmis
Tuz-Karabibber
4 yumurta
2 yesil sogan
...istege gore kirmizi dolmalik biber yada istege gore farkli sebzeler ekleyebilirsiniz.
Zencefil sosu:
3 yemek kasigi ketcap
1 yemek kasigi, taze zencefil, rendelenmis
1 limon kabugu rendesi ve suyu
1 cay kasigi acisso (yada herhangi bir aci sos)
hazilanisi:
- Tereyagini, ve z.yagini tencerede isitin
- sogani 2-3dk. kadar kavurun
- havuclari ekleyin 1dk. sonra kabaklari ekleyin,
- tuz ve karabiberle tatlandirin,
- 4 yumurtayi ayri bir kasede cirpip, sebze karisimina ekleyin ve pismeye birakin.
- yesil soganlari ince ince dograyin

- rendelenmis zencefil, ketcap, limon kabugu, limon suyu ve acissoyu karistirip sosu elde edin.
- hazir olan sebze omleti tabaklara paylastirip, uzerlerine yesil soganlari serpistirin.
- omletinizi zencefilli sosa dip ederek afiyetle yiyin...

1 yorum: