Resimde pek ic acici görünmesede, yapimi cok kolay ve cabuk olan bu tavukgun lezzetine sasacaksiniz
- Malzemeler:
- 2 tavuk gögsü, dövülmüs
- un, tavuklari bulamak icin
- 2 yemek kasigi su, 2y.klimon suyu,2y.k. beyaz sarap yada sirke, bunlari bir kapda karistirin
- 1 y.kasigi z.yagi
- 1 y.kasigi tereyagi
- tuz ve karabiber (mümkünse taze ve ögütülmüs)
- maydonoz, ince dogranmis
- Hazirlanisi:
- tavuklari hafifce döverek inceltdikden sonra, una bulayin
- genis bir tavada, z.yagi ve tereyagini isitin
- tavuklari mumkunse ayni anda kizartin. Her bir tarafi icin 3-4dk yeterli olacaktir.
- su ve limon sulu karisimi tavuklarin üzerinde gezdirin, tavayi sallayarak, unun, eklediginiz sos icinde cözülmesini saglayin, 1-2 dk yeterli olacakdir.
- tuz, karabiber ve maydonoz serpistirip, hemen servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder