Armut icin
- Malzemeler:
- 300gr seker
- 600 ml su
- 2 vanilya cekirdegi, ikiye ayrilmis
- 1 cubuk tarcin
- 1 tatli kasigi tatli zencefil
- 8 haslanabilir armut, soyulmus
- Hazirlanisi:
- soyulmus armutlari, alt kismindan saplarina dogru kesin ( ikiye ayirir gibi ama sap kisminda birlesik kalsin, boylece icinin de yumusak pismesini saglar)
- derin bir tencereye saplari yukarda kalacak sekilde dizin,
- suyu armutlarin ustune dokup, bütün malzemeyi karistin, en az 15dk olmak üzere haslayin, biz yumusak sevdigimiz icin yarim saat hasliyorum.
Pekmez ve balli dondurma
- Malzemeler:
- 250gr sade ya da vanilyali dondurma (slagroomijs)
- 2-3 yemek kasigi pekmez ya da maple syrup ya da stroop
- 1 yemek kasigi bal
- uzerisi icin, kavrulmus, ceviz, badem yada cam fistigi
- Hazirlanisi:
- dondurmayi 3-5 dk oda sicakliginda yumusatin, sakin tamamen eritmeyin, sadece kasikla alt ust edebilme kivamina gelmeli,
- uygun kivama gelince, pekmez ve bali ekleyin, dondurmayi cok karistirmadan sadece alt ust edin,
- tekrar buzluga atip, servis icin en az 1 saat buzlukda bekletin
- armutun yaninda servis yapip uzerlerine biraz pekmez gezdirip, kavrulmus ceviz, badem ya da cam fistigini serpistirin...
2009 Yilbasi Yemegi
2010 Yilbasi Yemegi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder