29 Aralık 2009 Salı

Armut tatlisi ile Pekmez ve balli dondurma




Armut icin
  • Malzemeler:
  • 300gr seker
  • 600 ml su
  • 2 vanilya cekirdegi, ikiye ayrilmis
  • 1 cubuk tarcin
  • 1 tatli kasigi tatli zencefil
  • 8 haslanabilir armut, soyulmus
  • Hazirlanisi:
  • soyulmus armutlari, alt kismindan saplarina dogru kesin ( ikiye ayirir gibi ama sap kisminda birlesik kalsin, boylece icinin de yumusak pismesini saglar)
  • derin bir tencereye saplari yukarda kalacak sekilde dizin,
  • suyu armutlarin ustune dokup, bütün malzemeyi karistin, en az 15dk olmak üzere haslayin, biz yumusak sevdigimiz icin yarim saat hasliyorum.

Pekmez ve balli dondurma
  • Malzemeler:
  • 250gr sade ya da vanilyali dondurma (slagroomijs)
  • 2-3 yemek kasigi pekmez ya da maple syrup ya da stroop
  • 1 yemek kasigi bal
  • uzerisi icin, kavrulmus, ceviz, badem yada cam fistigi
  • Hazirlanisi:
  • dondurmayi 3-5 dk oda sicakliginda yumusatin, sakin tamamen eritmeyin, sadece kasikla alt ust edebilme kivamina gelmeli,
  • uygun kivama gelince, pekmez ve bali ekleyin, dondurmayi cok karistirmadan sadece alt ust edin,
  • tekrar buzluga atip, servis icin en az 1 saat buzlukda bekletin
  • armutun yaninda servis yapip uzerlerine biraz pekmez gezdirip, kavrulmus ceviz, badem ya da cam fistigini serpistirin...
not: istege gore, kavrulmus, ceviz, badem ya da cam fistigini, pekmez ve bal ile dondurmanin icine de ekleyebilirsiniz.

2009 Yilbasi Yemegi
2010 Yilbasi Yemegi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder