Menu plani soyle;
Baslangic :
Bal Kabagi corbasi
Ara Yemek:
Tutsulenmis Somon ve mandalina salatasi,
Yaban Mantari sotesi,
Ana yemek:
Jamie Oliver' dan taze baharatli Kuzu incik,
Sebze:
Firinda tereyagli Havuc ve Kabuklu citir patates,
Taze soganli bezelye,
Muscat cevizli, Kavrulmus bruksel lahanasi,
Tatli:
Armut Talisi ve Yogurt Panna Cotta
Bal Kabagi corbasi
Ara Yemek:
Tutsulenmis Somon ve mandalina salatasi,
Yaban Mantari sotesi,
Ana yemek:
Jamie Oliver' dan taze baharatli Kuzu incik,
Sebze:
Firinda tereyagli Havuc ve Kabuklu citir patates,
Taze soganli bezelye,
Muscat cevizli, Kavrulmus bruksel lahanasi,
Tatli:
Armut Talisi ve Yogurt Panna Cotta
Baslangic: Bal Kabagi corbasi
Malzemeler: 6 kisilik
Malzemeler: 6 kisilik
- 1 kg bal kabagi, temizlenmis, iri dilimlenmis
- 1,5 lt sebze
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 350gr havuc, iri dilimlenmi
- 2 sogan, iri dogranmis
- 1 cay kasigi toz kirmizi biber(aci)
- 1 cay kasigi kimyon
- tuz, karabiber
- 125ml krem fresh yada 6 kasik kati yogurt (servis icin, olmasada olur)
- 2 yemek kasigi taze kisnis(koriender), ince dogranmis
- 1/2 yemek kasigi toz kisnis(koriender)
- Hazirlanisi:
- yagi tencerede isitin, kabak, havuc ve sogan dilimlerini karistirarak, 5dk kavurun
- toz kirmizibiber, kimyon, tuz ve karabiberle tatlandirin,
- sebze bulyonu ekleyin, kaynayinca, altini kisip, agzini kapatip, yaklasik 20 dk, kabaklar yumusayana kadar pisirin,
- corbayi pure yapin, servis tabaklarina bolusturun,
- corbanin ortasina bir kasik, krem fresh (ya da suzme yogurt) koyup, taze kisnisle susleyip servis yapin....afiyet olsun...
- **Bal kabagi yerine, yesil kabak ve kereviz karisimiyla da deneyebilirsiniz.
Ara yemek: Tutsulenmis Somon ve mandalina salatasi,
Yaban Mantari sotesi,Ana yemek: Jamie Oliver' dan Taze baharatli Kuzu incik,Sebze: Firinda tereyagli Havuc ve Kabuklu citir patates
- Taze soganli bezelye, Kavrulmus bruksel lahanasi
Kaynak ve resimler (corba ve armut tatlisi haric) : delicious magazin, 2006 aralik sayisi
2009 Yilbasi Yemegi
2010 Yilbasi Yemegi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder