14 Aralık 2009 Pazartesi

Haslanmis Armut tatlisi ve Yogurt Panna Cotta

Haslanmis ya da firinda pisirilmis meyvali tatlilar nedense vazgecilemez benim icin. Ozellikle henuz sicak olan bu meyvali tatlilar dondurma, yogurt panna cotta (isitilmis krema) ya da pudingle yenildikleri zaman...
  • Malzemeler:
  • 300 gr seker
  • 600 ml su
  • 2 vanilya cekirdegi, ikiye ayrilmis
  • 1 cubuk tarcin
  • 1 tatli kasigi tatli zencefil
  • 8 haslanabilir armut, soyulmus
    Hazirlanisi:
  • soyulmus armutlari derin bir tencereye saplari yukarda kalacak sekilde dizin,
  • suyu armutlarin ustune dokup, bütün malzemeyi karistin
  • en az 15dk olmak üzere haslayin, biz yumusak sevdigimiz icin yarim saat hasliyorum.
    Yogurt Mouse;
  • Malzemeler:
  • 500ml slagroom (Kremsanti sütle karistirilmis toplam 500ml ama cirpilmamis)
  • 75 ml bal, 75 ml strop yada bal+pekmez (yada 150dark maple syrup)
  • 4 yaprak jelatin
  • 250 ml yogurt
  • dövülmüs cam fistigi yada kavrulmus bademnot: kremsanti kendinden sekerli ise, bal ve pekmez oranini tadina bakarak ayarlayin.
  • Hazirlanisi:
  • kremsanti ve sutu isitin, kaynatmayin!
  • tatlandirici malzemeleri ekleyin, bal-strop / bal-pekmez / dark maple syrup
  • bu arada jelatinleri soguk suda bekletin, en az 5 dk. sudan alip suyunu süzüp sicak kremaya atin, cözülene kadar karistirin,
  • kremayi temiz bir kaba gecirip, ara sira karistirark oda sicakligina getirin
  • yogurdu ekleyip, alt ust yaparak nazikce karistirin,
  • servis kaplarina dokup, servis anina kadar en az 1 saat dolapda bekletin
  • artmutlari uzerine koyup, cam fistigi yada kavrulmus badem ile servis yapin...

not: tarif "Cannelle et vanille" dan alinmis, eldeki malzemeye göre uygulanilmistir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder