- Malzemeler:
- 300 gr seker
- 600 ml su
- 2 vanilya cekirdegi, ikiye ayrilmis
- 1 cubuk tarcin
- 1 tatli kasigi tatli zencefil
- 8 haslanabilir armut, soyulmus
Hazirlanisi: - soyulmus armutlari derin bir tencereye saplari yukarda kalacak sekilde dizin,
- suyu armutlarin ustune dokup, bütün malzemeyi karistin
- en az 15dk olmak üzere haslayin, biz yumusak sevdigimiz icin yarim saat hasliyorum.
Yogurt Mouse; - Malzemeler:
- 500ml slagroom (Kremsanti sütle karistirilmis toplam 500ml ama cirpilmamis)
- 75 ml bal, 75 ml strop yada bal+pekmez (yada 150dark maple syrup)
- 4 yaprak jelatin
- 250 ml yogurt
- dövülmüs cam fistigi yada kavrulmus bademnot: kremsanti kendinden sekerli ise, bal ve pekmez oranini tadina bakarak ayarlayin.
- Hazirlanisi:
- kremsanti ve sutu isitin, kaynatmayin!
- tatlandirici malzemeleri ekleyin, bal-strop / bal-pekmez / dark maple syrup
- bu arada jelatinleri soguk suda bekletin, en az 5 dk. sudan alip suyunu süzüp sicak kremaya atin, cözülene kadar karistirin,
- kremayi temiz bir kaba gecirip, ara sira karistirark oda sicakligina getirin
- yogurdu ekleyip, alt ust yaparak nazikce karistirin,
- servis kaplarina dokup, servis anina kadar en az 1 saat dolapda bekletin
- artmutlari uzerine koyup, cam fistigi yada kavrulmus badem ile servis yapin...
not: tarif "Cannelle et vanille" dan alinmis, eldeki malzemeye göre uygulanilmistir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder