- Benim mezelerim
- Peynir Toplari
- Acili ezme
- Humus
- Sarimsakli,yogurtlu havuc salatasi,
- Arnavut cigeri
- Kabak kizartma, sarimsakli yogurtlu
- Antalya piyazi
- Kolay pancar tursusu
Acili ezme, Havuc salatasi, HumusAcili ezme
- 1/2 kg domates
- 3 sogan
- 3 dis sarimsak
- 1 silme yemek kasigi acibiber salcasi
- 1 silme yemek kasigi domates salcasi
- 1/2 demet maydanoz
- 1 avuc dolusu taze nane
- 1/2 limon suyu
- karabiber, aci pul biber, zeytin yagi, tuz
- Hazirlanisi:
- sogan, sarimsagi, nane ve maydanozu rondodan gecirin,
- domatesleri ekleyip tekrar rondodan gecirin ve suyunu iyice suzun.
- biber ve domates salcasi, aci pul biber, karabiber, tuz, limon suyu ve zeytin yagini ekleyip, iyice yogurun. buzdolabinda iyice soguduktan sonra servis yapin.
Malzemeler:
- 1 nohut konservesi, yikanmis, kabuklari soyulmus
- 3 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
- 1,5 limon suyu
- 1,5 cay bardagi tahin
- 2 cay kasigi kimyon
- 100 ml su
- Tuz
- 2 yemek kasigi cicek yagi
- 1 cay kasigi kirmizi biber
- Hazirlanisi:
- Butun malzemeleri mutfak robotuna koyun ve pure yapin.
- Karisimi servis tabagina gecirip sekil verin.
- Kucuk bir tavada cicek yagini isitin, kirmizi biberi ilave edin. Biber kopurunce atesten alin. Humusun uzerine dokun, servis yapin..
- servis onerisi, tortilla ekmegi, lavas ekmegi yada pita ekmegini ücgen seklinde cips buyuklugunde kesin, uzerlerini zeytinyagi ile fircalayip 200°C deki firinda 5-7dk kizartin. dikkat edin cok cabuk yanabiliyorlar.
- Humusu, bu kizarmis pide dilimleri ile servis yapin.
Arnavut Cigeri
Kabak kizartma, sarimsakli yogurtlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder