13 Ocak 2009 Salı

Peynir Toplari



  • Malzemeler:
  • Keci peyniri (pastorize)
  • üzerini kaplamak icin, frenk sogani, maydonoz, tatli kirmizi toz biber, taze ogutulmus karabiber, taze nane, dereotu, taze soğan, haşhaş, taze kekik, susam, çörek otu , ceviz..vb...(taze yesillikler cok ince dogranmis olmali)
  • zeytin yagi ve bir tutam pul biber
  • hazirlanisi:
  • keci peynirini gerekirse, bir araya getirebilmek icin biraz zeytin yagi ile yogurun,
  • lokma buyuklugunde kucuk toplar halinde yuvarlayin.
  • ayri kaselerde, üzerini süslemede kullanacaginiz malzemeleri hazirlayin
  • dekorasyon icin, servis tabaginin dibine hafifce zeytin yagi gezdirip uzerine pul biber serpistirin, (beyaz servis tabaginda daha gosterisli oluyor)
  • peynir toplarini susleme malzemelerine bulayin, kurdan ile tasiyarak servis tabagina yerlestirip servis yapin.

1 yorum:

  1. çok hoş bir lezzet buu:)
    sunuma bayıldımm..
    ellerinize sağlık..
    takipçinizim..
    bende beklerim sayfama,arzu ederseniz elbette:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil