- Malzemeler:
- Keci peyniri (pastorize)
- üzerini kaplamak icin, frenk sogani, maydonoz, tatli kirmizi toz biber, taze ogutulmus karabiber, taze nane, dereotu, taze soğan, haşhaş, taze kekik, susam, çörek otu , ceviz..vb...(taze yesillikler cok ince dogranmis olmali)
- zeytin yagi ve bir tutam pul biber
- hazirlanisi:
- keci peynirini gerekirse, bir araya getirebilmek icin biraz zeytin yagi ile yogurun,
- lokma buyuklugunde kucuk toplar halinde yuvarlayin.
- ayri kaselerde, üzerini süslemede kullanacaginiz malzemeleri hazirlayin
- dekorasyon icin, servis tabaginin dibine hafifce zeytin yagi gezdirip uzerine pul biber serpistirin, (beyaz servis tabaginda daha gosterisli oluyor)
- peynir toplarini susleme malzemelerine bulayin, kurdan ile tasiyarak servis tabagina yerlestirip servis yapin.
13 Ocak 2009 Salı
Peynir Toplari
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok hoş bir lezzet buu:)
YanıtlaSilsunuma bayıldımm..
ellerinize sağlık..
takipçinizim..
bende beklerim sayfama,arzu ederseniz elbette:)
sevgilerimle...