9 Ekim 2009 Cuma

Pirasa Kremali Somon Baligi Filetosu

Sizlerle, çok sık yaptigim son derece basit, ucuz ve lezzetli olan iki Somon baligi tarifimi paylasmak istiyorum.
ilki;
Pirasa kremali Somon baligi filetosu

Malzemeler: (2 kisilik)
  • 2 Somon baligi filetosu
  • zeytinyagi
  • 2 pirasa, ince kiyilmis
  • Crème Fraîche
  • tuz-karabiber
  • Haizirlanisi:
  • pirasalari bir tavada soté etmeye baslayin,
  • izgara yada tavanizi orta ateste isitin,
  • baliklari, bir firca yardimiyla zeytin yagi ile yaglayip her iki tarafini tuz ve karabiberleyin,
  • orta ateste baliklarin her bir tarafini yaklasik 3dk kizartin,
  • sotélediginiz pirasanin altini kisip, Crème Fraîche 'i ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandirip karistirin
  • baliginizi tabaga koyup, uzerine bolca kremali pirasadan koyun,
  • yaninda makarna ve salata ile servis yapin...

2 yorum:

  1. Merhaba, blogunuzu bugun kesfettim ve cok begendim. Sanirim Hollanda da oturuyorsunuz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Iltifatin icin cok sagol. Evet Hollanda'dayiz. Simdi senin blogunda bir tur attim, blogunu tanidigima sevindim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil