Tarifi, Ekim ayi etkinlik sahibi Chaplin Cafe'ye gönderiyorum. Malzemeler: 6-8 kisilik
- 4 adet yumurta beyazi
- 250gr toz seker
- 1 cimdik tuz
- 1 avuc dolusu findik, kabugu soyulmus
- 2 konserve armut
- 1 cay kasigi rendelenmis taze zencefil, istege bagli
- 250gr bitter cikolata
- 1 paket krem santi
- 1 Vanilya Özü (yoksa 1 paket vanilin)
- 1 portakal kabugunun rendesi
- firin kagidi
- mixer
- Hazirlanisi:
- firini 150derecede isitmaya baslayin,
- firin tepsisine firin kagidinizi yayin
- yumurta beyazlarini cam bir kapda, köpükden bir tepe olusana kadar, orta hizda cirpin,
- cirpma islemi sürerken, asama asama sekereri ve bir cimdik tuzu ekleyin.
- mixerinizin hizini en hizliya ayarlayin ve 7-8 dk cirpmaya devam edin. bu asama sonunda beze karisiminin beyaz ve parlak bir görünüm alacak. kivamina ulasdigini anlamak icin, parmaginizla karisimdan bir parca alin, parmaklariniz arasinda kayganlik hissederseniz olmus demektir, eger pütürlü bir his ise cirpmaya devam edin.
- firin kagidinizi tepsiye yapistirip kaymasini onlemek icin, 4 köseye alttan bir parca beze karisimini sürün,
- kagidin üstüne beze karisimini döküp, kasigin sirti ile 2cm kalinligina inecek kadar yayin, üzerinin düz olmasina calismayin, kasik sirti ile dalgali bir görünüm yaratin,
- isinmis firina atin ve 1 saat, ici biraz yumusak ama disi kitir olana kadar pisirin,
- bu arada ayri bir tepsiye findiklari koyun ve firina atin, yaklasik 1 saat kahverengilesene kadar pisirin
- bir tanesinin suyunu ayirmak sarti ile armutlari süzün,
- armutlari 3 dilime ayirin,
- ayirdiginiz bir armutun suyunu kucuk bir tencereye koyun, kullaniyorsaniz zencefili ekleyin, orta ateste buharlasmaya baslayana kadar isitin, atesten alin, cikolata parcalarini ekleyin eriyene kadar karistirin,
- pisen bezeyi ve findiklari firindan cikarip sogumaya birakin,
- krem santiyi vaniya özü ile hazirlayin, gerekirse pudra sekeri ekleyin,
- findiklari irili ufakli olacak sekilde dövün,
- servis:
- sogumus bezenin üstune findiklarin yarisini serpin, krem santinin yarisini bezenin üzerine kasiklayin, cikolata sosunu üzerlerine gezdirin,
- armut dilimlerini esit olarak en üste dizin,
- kalan krem santiyi armutlarin ustune kasiklayin ve kalan armut dilimlerini tekrar üstüne dizin, cikolata sosunu tekrar gezdirin ve kalan findiklari serpin, portakal kabugu rendesinide serpin,
- hemen servis yapin...
merhaba, cok degisik birsey. Farkli. Goruntusu super. Sevgiler
YanıtlaSilnefis görünüyor
YanıtlaSilYorumunuz icin tesekkurler, tadi da görüntüsü kadar güzeldi.
YanıtlaSil