9 Ekim 2009 Cuma

Firinda kabakli ve Bursen (Boursin) Peynirli Somon baligi filetosu

Ikinci somon baligi tarifi ise;
Firinda kabakli ve
Bursen (Boursin) Peynirli Somon baligi filetosu
Malzemeler: (2 kisilik)
  • 2 somon baligi filetosu
  • Bursen (Boursin) peyniri
  • 2 orta boy kabak
  • 2 kucuk domates
  • zeytinyagi
  • tuz-karabiber
  • aluminyum folyo
  • Haizirlanisi:
  • firini 200 derecede isitin
  • balik filetolarini tuz ve karabiberleyin
  • kabaklari ve domatesleri ince halkalar seklinde dograyin
  • aluminyum folyoyu filetolari saracak büyüklükde kesin,
  • Kabak dilimlerini birbirinin üstüne binecek sekilde, folyonun uzerinde yan yana dizin, tuz ve karabiberleyin,
  • balik filetolarini, kabak dilimlerinin üstüne yatirin,
  • baligin üstüne, kalinca bir kat bursen peynirini sürün, üzerlerine domatesleri yerlestirin, tuz ve karabiberleyin,
  • aluminyum folyoyu kapatip paket yapin,
  • 200 derecede 20-25 dk firinda pisirin...hemen Misirli Kara Lahana Salatasi ile servis yapin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder