- 1.5 lt sebze bulyon
- 4 büyük kabak
- 3 yemek kasigi z.yagi
- 500gr kiyma
- 2 kücük sogan (akgun sogani)
- 1 kirmizi salcalik biber, yemeklik dogranmis
- tuz, karabiber
- köri tozu
- 1 yemek kasigi taze baharat karisimi, "kekik-biberiye-feslegen-adacayi" ya da 1 cay kasigi kuru kekik
- 1 pirasa, halka halka dogranmis
- 2 yemek kasigi ince kiyilmis maydonoz
- 200 gr rendelenmis kasar peyniri
- firin kagidi
Hazirlanisi:
- Firini 180 derecede isitin.
- sebze bulyonu hazirlayip kaynatin,
- kabaklari boylamasina 2ye kesip ayirin,
- bir kasik yardimiyla cekirdekli kismini kaziyin,
- kaynayan bulyonda 2-3 dk haslayin, hemen cikarip soguk suya tutun ve suyundan süzülmeye birakin.
- yagi bir tavada isitin,
- kiymayi kavurmaya baslayin,
- sogan ve biberi ekleyip kavurma islemine devam edin,
- tuz, karabiber, köri ve kalan baharatlari ekleyin,
- pirasa ve maydonozu ekleyin,
- kabaklari firin kagidina dizin, kiyma harci ile doldurun.
- kasar peynirini uzerlerine serpin.
- firinin orta kisminda 25dk pisirin,
- pilav ve salata ile servis yapin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder