28 Ekim 2009 Çarşamba

Kabak Karniyarik

Malzemeler: 4 kisilik
  • 1.5 lt sebze bulyon
  • 4 büyük kabak
  • 3 yemek kasigi z.yagi
  • 500gr kiyma
  • 2 kücük sogan (akgun sogani)
  • 1 kirmizi salcalik biber, yemeklik dogranmis
  • tuz, karabiber
  • köri tozu
  • 1 yemek kasigi taze baharat karisimi, "kekik-biberiye-feslegen-adacayi" ya da 1 cay kasigi kuru kekik
  • 1 pirasa, halka halka dogranmis
  • 2 yemek kasigi ince kiyilmis maydonoz
  • 200 gr rendelenmis kasar peyniri
  • firin kagidi

Hazirlanisi:

  • Firini 180 derecede isitin.
  • sebze bulyonu hazirlayip kaynatin,
  • kabaklari boylamasina 2ye kesip ayirin,
  • bir kasik yardimiyla cekirdekli kismini kaziyin,
  • kaynayan bulyonda 2-3 dk haslayin, hemen cikarip soguk suya tutun ve suyundan süzülmeye birakin.
  • yagi bir tavada isitin,
  • kiymayi kavurmaya baslayin,
  • sogan ve biberi ekleyip kavurma islemine devam edin,
  • tuz, karabiber, köri ve kalan baharatlari ekleyin,
  • pirasa ve maydonozu ekleyin,
  • kabaklari firin kagidina dizin, kiyma harci ile doldurun.
  • kasar peynirini uzerlerine serpin.
  • firinin orta kisminda 25dk pisirin,
  • pilav ve salata ile servis yapin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder