28 Ekim 2009 Çarşamba

Sebze burger ve Havuc salatasi

Bu leziz tarifi Ye#53 Yemek etkinliginin sahibesi Lama Mutfakta 'ya gonderiyorum.Neden vejeteryan degilim bilmiyorum. Bir sebze delisi olarak, zaten cok az miktarda et yedigim icin olsa gerek. Bu tarifi siddetle denemenizi tavsiye ediyorum. Su ana kadar denedigim en leziz "vegiburger-sebze burgeri" tarifi bu. Cocuklara sebze yedirmenin en guzel yolu.
    Malzemeler: (9-10 burger)
    • 1 konserve nohut (400gr), suyu süzülmüs, yikanmis
    • 3-4 yumurta
    • 1 su bardagi dogranmis sebze, resimdeki tarifde pirasa,havuc,kabak, mantar, salcalik kirmizi biber var. (brokoli, buruksel lahanasi, kabak, yesil fasilye gibi sebzeleri de deneyebilirsiniz)
    • 1 sogan, yemeklik dogranmis
    • 1/2 su bardagi dogranmis maydonoz
    • 1 limonun kabugunun rendesi
    • 1 subardagi kizarrmis ekmek kirintisi yada galeta unu,
    • 2-3 yemek kasigi zeytin yagi
    • tuz-karabiber
    • mutfak robotu/rondo
    Hazirlanisi:
    • nohut, yumurtalari, tuz ve karabiberi rondodan gecirip, pure haline getirin, humus kivami gibi,
    • bir tavada,sogan ve dogranmis sebzeleri zeytinyagi ile sote edin,
    • derin bir kapta, sote edilmis sebzeleri, nohut karisimini, maydonozu, limon kabugu rendesini iyice karistirin,
    • ekmek kirintisinin yarisini ekleyip karistirin, 1-2 dakika bekletip karisimdaki fazla suyu cekmesini saglayin,
    • harc, elinizle sekil verilecek kivama gelene kadar, asama asama kalan ekmek kirintilarini da ekleyin,
    • yuvarlayip yassilastirarak 10 adet burger cikarabilirsiniz,
    • burger'in harcina gerektiginde daha fazla ekmek kirintisi, yumurta yada su ekleyerek kivamini saglayabilirsiniz.
    • tavayi biraz yag ile isitin, orta ateste, üstü kapali olarak burgerleri kizarana kadar (7-10 dk arasi) kizartin, cevirip diger tarafini da kizartin,
    • hemen servis yapin...
    TIP: artan burgerlere sekil verip, kapali bir posette, dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. kizartmak icin cözülmesini beklemenize gerek yok, hemen tavaya atabilirsiniz...
Havuc Salatasi (4 kisilik)

Malzemeler:
  • 2 yemek kasigi z.yagi
  • 2 büyük havuc, soyulmus, rendelenmis
  • 4 y.k. mayonez,
  • 1/2 limonun suyu
  • 400ml yogurt
  • 1-2 sarmisak, dövülmüs
  • 8 pita ekmegi (yada lavas ekmegi)
  • 1 demet roka
Hazirlanisi:
  • Burgerler büyükse 2ye kesin, herbir tarafini 7-10dk kizartin
  • firini 200derecede isitmaya baslayin
  • mayonez ile limonun suyunu karistirip, tuz ve karabiberle tatlandirip, rendelenmis havucla karistirin,
  • sarimsagi yourtla karistirip, tuz ve karabiberle tatlandirin,
  • pita ekmeklerini su ile hafif nemendirip firinda 2dk isitin yada tost makinasinda isitin,
  • ekmekleri, roka ile doldurup, havuc salatasini ekleyip sebzeburgerleri yerlestirin,
  • sarimsakli yogurtla servis yapin...

1 yorum: