Kulaga garip gelsede, hakikaten beklenenden daha farkli bir tada sahip. Bu saglikli corbaya biz bayildik. Cocuklar icin ideal bir lezzet. Denemeye deger, tavsiye ederim. malzemeler: 4 kisilik
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 orta buyuklukte sogan, yemeklik dogranmis
2 dis sarimsak, dogranmis
1/2 kg havuc, temizlenmis, dilimlenmis
1/2 cay kasigi, tarcin
1/2 cay kasigi, kori
1/2 cay kasigi, zencefil tozu
1/2 cay kasigi, kirmizi toz biber
2 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi pirinc
500ml sebze bulyonu
tuz, karabiber
limon
Elma cipsleri icin malzeme:
- 2 sert elma
- firin kagidi
- Hazirlanisi:
- firini 100 derecede isitin
- elmalari 2ye kesip, orta kisimlarini cikarin. Cok ince (cips inceliginde) dilimleyin.
- elma dilimlerini, firin kagiinin uzerine siralayin, yaklasik 90 dk. kurumalari icin firinda tutun. Cikarip sogumaya birakin.
Corbanin hazirlanisi
- yagi isitip, sogan ve sarimsaklari ve sogani ekleyip 3dk kavurun
- havuc dilimleri ekleyip bir kac dk. daha pisirin,
- salcayi ekleyin, pirinc ve sebze bulyonu ekleyin, kayamaya birakin,
- kaynayinca, tencerenin agzini kapatip, kisik ateste 15 dk corbanizi pisirin,
- corbayi pure yapip, tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandirin.
- kaselerde servis yapip, bir tutam elma cipsini corbanin uzerine serpistirin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder