13 Aralık 2008 Cumartesi

Havuc Corbasi ( Elma cipsleri ile)

Kulaga garip gelsede, hakikaten beklenenden daha farkli bir tada sahip. Bu saglikli corbaya biz bayildik. Cocuklar icin ideal bir lezzet. Denemeye deger, tavsiye ederim. malzemeler: 4 kisilik
2 yemek kasigi zeytinyagi

1 orta buyuklukte sogan, yemeklik dogranmis
2 dis sarimsak, dogranmis
1/2 kg havuc, temizlenmis, dilimlenmis
1/2 cay kasigi, tarcin
1/2 cay kasigi, kori
1/2 cay kasigi, zencefil tozu
1/2 cay kasigi, kirmizi toz biber
2 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi pirinc
500ml sebze bulyonu
tuz, karabiber
limon

Elma cipsleri icin malzeme:

  • 2 sert elma
  • firin kagidi
  • Hazirlanisi:
  • firini 100 derecede isitin
  • elmalari 2ye kesip, orta kisimlarini cikarin. Cok ince (cips inceliginde) dilimleyin.
  • elma dilimlerini, firin kagiinin uzerine siralayin, yaklasik 90 dk. kurumalari icin firinda tutun. Cikarip sogumaya birakin.

Corbanin hazirlanisi

  • yagi isitip, sogan ve sarimsaklari ve sogani ekleyip 3dk kavurun
  • havuc dilimleri ekleyip bir kac dk. daha pisirin,
  • salcayi ekleyin, pirinc ve sebze bulyonu ekleyin, kayamaya birakin,
  • kaynayinca, tencerenin agzini kapatip, kisik ateste 15 dk corbanizi pisirin,
  • corbayi pure yapip, tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandirin.
  • kaselerde servis yapip, bir tutam elma cipsini corbanin uzerine serpistirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder