- Malzemeler(4 kisilik):
- 2 tavuk gögsü,
- 4 yemek kasigi, soya sosu
- aliminyum folyö
- 125ml eksi krem ya da suzme yogurt
- 2 yemek kasigi mayonez
- taze nane 1 avuc, ya da 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 kirmizi sogan, cok kucuk dogranmis
- 1 büyük havuc, rendelenmis
- 1 avakado, dilimlenmis
- 1 yesil limon suyu (yoksa sari limon)
- 3 yesil sogan, salatalik dogranmis
- 4 tortilla ekmegi
- Hazirlanisi:
- Firini 200 derecede isitin,
- Tavuklari soya sosunda marine edin, en az 15 dk bekletin.
- Sicak firinda 20 dk pisirin.*Sade haslanmis tavugu dilediginiz gib tatlandirarakda deneyebilirsiniz.
- Tavugu serit serit dograyin.
- Mayonez, eksi krem(ya da yogurt), havuc, sogan, naneyi karistirin.
- Tavuk dilimlerini bu karisima ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandirin,
- Avakado dilimlerini, 2 yemek kasigi yesil limonun suyu ile karistirin.
- Dürümün hazirlanisi:
- Tortilla ekmegini sicak bir tavada 15er saniye isitin, ekmek iliyana, yumusayana kadar (bu islemi, ekmegi kolayca yuvarlayabilmek icin yapiyoruz, cok isitirsaniz ekmek kurur ve yuvarlamasi zorlasir, tadida kuru olur)
- Tavuklu karisimi ekmegin oratasina yayin, avakado dilimlerini dizin, yesil sogan serpistirin, dürümü sarip servis yapin.
29 Aralık 2008 Pazartesi
Tavuk Dürüm, avakado-havuc salatali
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder