- 1kg bal kabagi, temizlenmis, iri dilimlenmis
- 1,5 lt sebze
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 350gr havuc, iri dilimlenmi
- 2 sogan, iri dogranmis
- 1 cay kasigi toz kirmizi biber(aci)
- 1 cay kasigi kimyon
- tuz, karabiber
- 125ml krem fresh yada 6 kasik kati yogurt (servis icin, olmasada olur)
- 2 yemek kasigi taze kisnis(koriender), ince dogranmis
- 1/2 yemek kasigi toz kisnis(koriender)
- Hazirlanisi:
- yagi tencerede isitin, kabak, havuc ve sogan dilimlerini karistirarak, 5dk kavurun
- toz kirmizibiber, kimyon, tuz ve karabiberle tatlandirin,
- sebze bulyonu ekleyin, kaynayinca, altini kisip, agzini kapatip, yaklasik 20 dk, kabaklar yumusayana kadar pisirin,
- corbayi pure yapin,
- corbanin ortasina bir kasik, krem fresh (ya da yogurt) koyup, taze kisnisle susleyip servis yapin.
- afiyet olsun...
**Bal kabagi yerine, yesil kabak ve kereviz karisimiyla da deneyebilirsiniz.
13 Aralık 2008 Cumartesi
Bal Kabagi Corbasi
Bu da, bu sonbaharda denedigim ikinci turuncu corbaydi. Ozellikle bu corbanin tadindaki zenginlik, bir daha, bir daha, yaptirdi bu corbayi bana. Malzemeler: 6 kisilik
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder