- Malzemeler:
- 6 ince pirasa
- 3 yumurta
- 225 ml yemeklik krema
- 1 yemek kasigi kuru oregano (yoksa kekik)
- 450 g patates, soyulmus, halka halka dogranmis
- 150 g beyaz peynir kirintilari
- Borcam, (2 lt lik firin tepsisi)
- Hazirlanisi:
- patatesleri 10dk tuzlu suda haslayin
- firini 175 °C. de isitin
- pirasalari, tepsiniz uzunlugunda kisaltin, boylamasina ortadan 2ye kesip, yikayin.
- pirasalari, tuzlu suda 8 dk. haslayin. (ben uzun olduklari icin, borcamda, tuzlu suda 15dk firinda hasladim)
- firindan alip hemen soguk suyla durulayin, suyunu suzun,
- yumurtalari, kremayi, oregano'yu tuz ve karabiberle cirparak karistirin,
- patatesleri borcamin dibine dizip, tuz ve karabiberle tatlandirin,
- pirasalari patateslerin uzerine dizin,
- beyaz peynir kirintilarini pirasanin uzerine serpistirip, kremali karisimi da uzerine dokun,
- borcami, firinin orta kisminda 35dk, ya da uzeri hafif kahverengilesene kadar pisirin.
- yesil salata ile servis yapin...
29 Aralık 2008 Pazartesi
Firinda, beyaz peynirli Pirasa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder