29 Aralık 2008 Pazartesi

Firinda, beyaz peynirli Pirasa

Posted by Picasa
  • Malzemeler:
  • 6 ince pirasa
  • 3 yumurta
  • 225 ml yemeklik krema
  • 1 yemek kasigi kuru oregano (yoksa kekik)
  • 450 g patates, soyulmus, halka halka dogranmis
  • 150 g beyaz peynir kirintilari
  • Borcam, (2 lt lik firin tepsisi)
  • Hazirlanisi:
  • patatesleri 10dk tuzlu suda haslayin
  • firini 175 °C. de isitin
  • pirasalari, tepsiniz uzunlugunda kisaltin, boylamasina ortadan 2ye kesip, yikayin.
  • pirasalari, tuzlu suda 8 dk. haslayin. (ben uzun olduklari icin, borcamda, tuzlu suda 15dk firinda hasladim)
  • firindan alip hemen soguk suyla durulayin, suyunu suzun,
  • yumurtalari, kremayi, oregano'yu tuz ve karabiberle cirparak karistirin,
  • patatesleri borcamin dibine dizip, tuz ve karabiberle tatlandirin,
  • pirasalari patateslerin uzerine dizin,
  • beyaz peynir kirintilarini pirasanin uzerine serpistirip, kremali karisimi da uzerine dokun,
  • borcami, firinin orta kisminda 35dk, ya da uzeri hafif kahverengilesene kadar pisirin.
  • yesil salata ile servis yapin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder