13 Aralık 2008 Cumartesi

Firinda Elma tatlisi

Cok leziz, cok kolay, cok sicak!
  • Malzemeler: 4 kisilik
  • 4 tane sert elma (ben elstar kullandim)
  • 75gr kati yag, oda sicakliginda
  • 75gr kahverengi seker
  • 1 portakalin suyu
  • yarim limonun suyu
  • 4 yemek kasigi krema(kahve kremasi yada sut)
  • 2 yemek kasigi ince badem dilimleri, kavrulmus
  • dondurma
  • Hazirlanisi
  • Firini 180 derecede isitin
  • elmalari kabuklu ve butun tutarak, gobeklerini cikarin
  • elmalarin etrafindan cok derin olmadan, kabuklari hafifce kesin (ekvator cizgisi gibi:) bu kabuklarin firinda patlamasini onlemek icin
  • kati yag ve sekeri guzelce karistirin ve elmalari bu karisimla doldurup tepsiye dizin
  • limon ve portakal suyunu elmalarin uzerine gezdirip, tepsiyi firina atip, 40dk pismeye birakin
  • elmalari tabaklara dizin, tepside kalan sosu sos tavasina aktarin, kremayi ekleyin.
  • sos hafif katilasip, sos kivamina gelince atesten alin, elmalarin uzerine paylastirin
  • kavrulmus badem ve dondurma ile servis yapin
  • afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder