- Malzemeler: 4 kisilik
- 4 tane sert elma (ben elstar kullandim)
- 75gr kati yag, oda sicakliginda
- 75gr kahverengi seker
- 1 portakalin suyu
- yarim limonun suyu
- 4 yemek kasigi krema(kahve kremasi yada sut)
- 2 yemek kasigi ince badem dilimleri, kavrulmus
- dondurma
- Hazirlanisi
- Firini 180 derecede isitin
- elmalari kabuklu ve butun tutarak, gobeklerini cikarin
- elmalarin etrafindan cok derin olmadan, kabuklari hafifce kesin (ekvator cizgisi gibi:) bu kabuklarin firinda patlamasini onlemek icin
- kati yag ve sekeri guzelce karistirin ve elmalari bu karisimla doldurup tepsiye dizin
- limon ve portakal suyunu elmalarin uzerine gezdirip, tepsiyi firina atip, 40dk pismeye birakin
- elmalari tabaklara dizin, tepside kalan sosu sos tavasina aktarin, kremayi ekleyin.
- sos hafif katilasip, sos kivamina gelince atesten alin, elmalarin uzerine paylastirin
- kavrulmus badem ve dondurma ile servis yapin
- afiyet olsun...
13 Aralık 2008 Cumartesi
Firinda Elma tatlisi
Cok leziz, cok kolay, cok sicak!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder