16 Kasım 2009 Pazartesi

Yogurt soslu, hint fistikli Tavuk


  • Malzemeler: (4 kisilik)
  • 2 yemek kasig tereyag ve sivi yag (tavugu kizartmak icin)
  • 8 tavuk budu
  • tuz-karabiber
  • 2 limon, yikanmis, halka halka dilimlemis
  • 100gr hint fistigi (cashewnoten-cashewnut)
  • 2 yemek kasigi ince kiyilmis taze kisnis (koriander) yoksa maydonoz
  • marine icin malzemeler:
  • 400ml yogurt
  • 2 cay kasigi misir nisastasi
  • 2-3 sarimsak, dövülmüs
  • 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
  • 1 taze kirmizi biber, cekirdegi ayiklanmis, ince halka halka dogranmis
  • 1 cay kasigi kimyon
  • 1,5 cay kasigi safran tozu yada zerdacal tozu
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • firin tepsisi
  • Hazirlanisi:
  • firini 180 derecede isitmaya baslayin
  • maine icin butun malzemeleri karistirin
  • büyük bir tavada tereyagini ve sivi yagi isitip, tavuklari kizartin
  • tavuklari tuz ve karabiber ile tatlandirin ve firin tepsisine dizin
  • tavuklarin üzerine marine sosunuzu dökün
  • limon dilimleri ile kaplayin ve firinda 50dk pisirin
  • bu arada fistiklari kuru bir tavada hafifce kavurun
  • frindan cikardiginiz tavuklarin üzerine hint fistigi ve ince dogranmis kisnis serpistirip servis yapin...

2 yorum:

  1. Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

    Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

    Hollandadan sevgiler!
    www.dusbahcesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Bir blogcu olarak tüm destegimle yanindayim! Ama... maalesef cok kisir oldugum bir konu bu. Bir o kadarda keyifli. Eger süre dolmadan bir fikir edinirsem kesinlikle listendeyim. Cok cok kolay gelsin.

    YanıtlaSil