- Malzemeler: (4 kisilik)
- 2 yemek kasig tereyag ve sivi yag (tavugu kizartmak icin)
- 8 tavuk budu
- tuz-karabiber
- 2 limon, yikanmis, halka halka dilimlemis
- 100gr hint fistigi (cashewnoten-cashewnut)
- 2 yemek kasigi ince kiyilmis taze kisnis (koriander) yoksa maydonoz
- marine icin malzemeler:
- 400ml yogurt
- 2 cay kasigi misir nisastasi
- 2-3 sarimsak, dövülmüs
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 taze kirmizi biber, cekirdegi ayiklanmis, ince halka halka dogranmis
- 1 cay kasigi kimyon
- 1,5 cay kasigi safran tozu yada zerdacal tozu
- 2 yemek kasigi sivi yag
- firin tepsisi
- Hazirlanisi:
- firini 180 derecede isitmaya baslayin
- maine icin butun malzemeleri karistirin
- büyük bir tavada tereyagini ve sivi yagi isitip, tavuklari kizartin
- tavuklari tuz ve karabiber ile tatlandirin ve firin tepsisine dizin
- tavuklarin üzerine marine sosunuzu dökün
- limon dilimleri ile kaplayin ve firinda 50dk pisirin
- bu arada fistiklari kuru bir tavada hafifce kavurun
- frindan cikardiginiz tavuklarin üzerine hint fistigi ve ince dogranmis kisnis serpistirip servis yapin...
16 Kasım 2009 Pazartesi
Yogurt soslu, hint fistikli Tavuk
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bir blogcu olarak tüm destegimle yanindayim! Ama... maalesef cok kisir oldugum bir konu bu. Bir o kadarda keyifli. Eger süre dolmadan bir fikir edinirsem kesinlikle listendeyim. Cok cok kolay gelsin.
YanıtlaSil