- 3 kücük ya da 2 orta boy kabak (yaklasik 1/2 kg)
- Deniz tuzu
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 sarimsak, dövülmüs
- 2 kurutulmus domates, yagi suzulmus, yemeklik dogranmis.
- 6 feslegen yapragi, buyuk parcalara bölünmüs
- taze karabiber, ögütülmüs
- 1 cay kasigi limon suyu
- Kabaklarin Hazirlanisi
- kabaklari cok iyi yikayin, kagit havlu ile kurulayin
- baslarini kesip, kabaklari uzunlamasina 4'e bölün
- dilimlerin, cekirdekli kisimlarini keserek ayiklayin ve verevine 2-3cm uzunlugunda dilimleyin, baklava gibi
- düz bir yüzeyde kabak dilimlerini, ögütülmus deniz tuzu ile tuzlayip, 10 dk dinlenmeye birakin, gerekirse kagit havlu ile tekrar kurulayin. - Hazirlanisi
- genis bir tavayi orta atesde isitin yalasik 1dk. 2 y.kasigi yagi döküp, tekrar isitin.
- yag isininca, kabak ve sarimsagi ekleyip, arada karistirarak, kabaklar pembelesinceye kadar sote edin. Yaklasik 5dk. Kabaklari catalin ucuyla kontrol edin, yeterince yumusak ise ocagi kapatin
- kurutulmus domates ve feslegenleri ekleyip, kabakalari ezmeden nazikce karistirin
- tuz, karabiber, limon suyunu, kalan 1 yemek kasigi z.yagini ekleyip, karistirin - Sicak servis yapin.
8 Kasım 2009 Pazar
Kurutulmus domates ve feslegenli Kabak sote
Malzemeler:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder