8 Kasım 2009 Pazar

Kurutulmus domates ve feslegenli Kabak sote

Malzemeler:
  • 3 kücük ya da 2 orta boy kabak (yaklasik 1/2 kg)
  • Deniz tuzu
  • 3 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 sarimsak, dövülmüs
  • 2 kurutulmus domates, yagi suzulmus, yemeklik dogranmis.
  • 6 feslegen yapragi, buyuk parcalara bölünmüs
  • taze karabiber, ögütülmüs
  • 1 cay kasigi limon suyu
  • Kabaklarin Hazirlanisi
    - kabaklari cok iyi yikayin, kagit havlu ile kurulayin
    - baslarini kesip, kabaklari uzunlamasina 4'e bölün
    - dilimlerin, cekirdekli kisimlarini keserek ayiklayin ve verevine 2-3cm uzunlugunda dilimleyin, baklava gibi
    - düz bir yüzeyde kabak dilimlerini, ögütülmus deniz tuzu ile tuzlayip, 10 dk dinlenmeye birakin, gerekirse kagit havlu ile tekrar kurulayin.
  • Hazirlanisi
  • genis bir tavayi orta atesde isitin yalasik 1dk. 2 y.kasigi yagi döküp, tekrar isitin.
  • yag isininca, kabak ve sarimsagi ekleyip, arada karistirarak, kabaklar pembelesinceye kadar sote edin. Yaklasik 5dk. Kabaklari catalin ucuyla kontrol edin, yeterince yumusak ise ocagi kapatin
  • kurutulmus domates ve feslegenleri ekleyip, kabakalari ezmeden nazikce karistirin
  • tuz, karabiber, limon suyunu, kalan 1 yemek kasigi z.yagini ekleyip, karistirin - Sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder