3 Kasım 2009 Salı

Crostini, "kızarmış küçük ekmekler"

Bir Italyan gelenegi olan crostininin sözlük anlami, üzerinde farkli malzemelerle servis yapilmis, "kizarmis kücük ekmekler" demek. Crostini ve bruschetta arasindaki fark, crostini dilimleri ince ve tost edilmis, bruschetta ise daha kalin dilimler ve izgara edilmis. Her ikisinide hazirlamak cok kolay. Üzerinde servis yapacaginiz malzemeye göre seciminizi yapmalisiniz. Sulu malzeme icin bruscetta'yi secmelisiniz. Crostini'yi ise kati malzemeler icin ve kanepe tarzi ayak üstü atistirilacak servislerde kullanmalisiniz.
Crostini icin Malzemeler:
  • 1 baget ekmek
  • zeytinyagi
  • sarimsak
  • Hazirlanisi:
  • firini 180derecede isitin,
  • baget ekmegi parmak kalinliginda dilimleyin,
  • dilimleri zeytinyagi ile fircalayin
  • firinin orta kisminda 8-10dk kizartin
  • firindan cikarir cikarmaz, sarmisagi ekmeklerin üstüne sürün
  • üzerisi icin hazirladiginiz malzemeler ile servis yapin...

Tip: crostiniler sogudukdan sonra, hava almaz bir posette sarimsaksiz 1-2 haftaya kadar, sarimsakli 1 haftaya kadar oda sicakliginda muhafaza edebilirsiniz.

Feslegen ve Motzeralla Domatesli Crostini

  • Malzemeler:
  • Crostini dilimleri (1 baget, yaklasik 20 dilim)
  • 4 köy domates, 2ye bölünüp, ince dilimlenmis
  • 1 avuc taze feslegen
  • motzeralla peyniri, ince dilimlenmis
  • zeytinyagi
  • balsamik sirkesi
  • tuz-karabiber
  • Hazirlanisi:
  • ekmek dilimlerinin ustune, önce domates sonrada motzeralla dilimlerini koyun,
  • üzerlerine balsamik sirkesini gezdirip, tuz-karabiberle tatlandirin
  • feslegen yapraklarini yerlestirip, hafifce zeytinyagi gezdirin, servis yapin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder