Crostini icin Malzemeler:
- 1 baget ekmek
- zeytinyagi
- sarimsak
- Hazirlanisi:
- firini 180derecede isitin,
- baget ekmegi parmak kalinliginda dilimleyin,
- dilimleri zeytinyagi ile fircalayin
- firinin orta kisminda 8-10dk kizartin
- firindan cikarir cikarmaz, sarmisagi ekmeklerin üstüne sürün
- üzerisi icin hazirladiginiz malzemeler ile servis yapin...
Tip: crostiniler sogudukdan sonra, hava almaz bir posette sarimsaksiz 1-2 haftaya kadar, sarimsakli 1 haftaya kadar oda sicakliginda muhafaza edebilirsiniz.
Feslegen ve Motzeralla Domatesli Crostini
- Malzemeler:
- Crostini dilimleri (1 baget, yaklasik 20 dilim)
- 4 köy domates, 2ye bölünüp, ince dilimlenmis
- 1 avuc taze feslegen
- motzeralla peyniri, ince dilimlenmis
- zeytinyagi
- balsamik sirkesi
- tuz-karabiber
- Hazirlanisi:
- ekmek dilimlerinin ustune, önce domates sonrada motzeralla dilimlerini koyun,
- üzerlerine balsamik sirkesini gezdirip, tuz-karabiberle tatlandirin
- feslegen yapraklarini yerlestirip, hafifce zeytinyagi gezdirin, servis yapin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder