9 Kasım 2009 Pazartesi

Feslegen soslu sebze üstü Balik

Bu tarifi, TuzBiber Dergisinin hazirladigi Balik etkinligine gonderiyorum.

  • Malzemeler: 2 kisilik
  • Feslegen yagi icin:
  • 1/2 avuc taze feslegen
  • 1 cay bardagi sizma zeytinyagi
  • yapilisi:
  • feslegenleri elinizle parcalayin ve mutfak robotunda, zeytinyagi ile iyice ezin
  • bu karisimi bir tavada, kisik ateste 3dk isitin(yagi pisirmeyin)
  • yagi, bir cay suzgecinden gecirip, temiz bir cam kavnozda, dolapda 1 hafta saklayabilirsiniz.
  • Sebze Salatasi icin:
  • 1 kabak
  • tuz
  • 1 kirmizi dolmalik biber
  • 2 dis sarimsak
  • dolmalik fistik
  • 1 c.k. zeytin yagi
  • 1 c.k. feslegen yagi
  • 4 y.k. ufalanmis beyaz peynir yada keci peyniri
  • 4 yaprak feslegen(suslemek icin)
  • Sebze Salatasinin hazirlanisi;
  • kabagi yikayip, boylamasina tutarak, peynir kesme bicagi ile, yada rendenin yaninda bulunan kesme kismini kullanarak, ince uzun dilimler yaratin
  • 1 y.k. tuz serpistirerek, kabaklari 20dk dinlenmeye birakin
  • biberin cekirdeklerini temizleyin, kalin dilimler halinde kesin
  • kaynar, tuzlu suda biberleri 5 dk haslayin, ocaktan alin ve hemen soguk suyun altina tutun, bu pisme süresini durduracaktir, biberleri kagit havlu ile kurulayin
  • dolmalik fistiklari kuru bir tavada hafifce kavurup, kagit havlu uzerinde sogumaya birakin
  • sarimsaklari uzunlamasina dilimler halinde kesin, tavada isitilmis 1 y.k. zeytin yaginda sarimsaklari pembelesene kadar kavurun (1dk)ve kagit havlu uzerinde sogumaya birakin
  • kabaklari, kagit havlu uzerinde, saldigi sudan arindirin
  • servis
  • kabaklari kivrimlar yaratarak tabaklara bolusturun, uzerlerine biberleri ekleyin
    feslegen yagini uzerine gezdirin, peynir, sarimsak ve fistiklari da serpistirin, feslegen yapragiyla süsleyin baliklari hazirlamaya baslayin...
  • Balik icin Malzemeler:
  • 2 beyaz balik filetosu, yada kucuk balik
  • un
  • kizartmak icin yag
  • 2 yemek kasigi limon suyu
  • 2 yemek kasigi su
  • 2 yemek kasigi beyaz sarap (ya da 1 yemek kasigi beyaz sirke)
  • tuz-karabiber
  • Hazirlanisi:
  • limon suyu, su ve beyaz sarabi(yada sirkeyi) bir kapda karistirin
  • baliklari una bulayip yagda kizartin, uzerlerine tuz, karabiber serpistirin,
  • baliklarin iki tarafi kizarinca, limonlu karisimi dökün, tavayi bir iki sallayip, unun limonlu karisimda cozulup sos haline gelmesini saglayin.
  • baliklari sebze salatasinin üzerine yelestirerek, feslegen yagini bir kere daha gezdirin...servis yapin...

1 yorum:

  1. Merhaba
    Tarifinizi aldim. Etkinlige katildiginiz icin tesekkur ederim .
    sevgiler

    YanıtlaSil