Bu tarifi, TuzBiber Dergisinin hazirladigi Balik etkinligine gonderiyorum.
- Malzemeler: 2 kisilik
- Feslegen yagi icin:
- 1/2 avuc taze feslegen
- 1 cay bardagi sizma zeytinyagi
- yapilisi:
- feslegenleri elinizle parcalayin ve mutfak robotunda, zeytinyagi ile iyice ezin
- bu karisimi bir tavada, kisik ateste 3dk isitin(yagi pisirmeyin)
- yagi, bir cay suzgecinden gecirip, temiz bir cam kavnozda, dolapda 1 hafta saklayabilirsiniz.
- Sebze Salatasi icin:
- 1 kabak
- tuz
- 1 kirmizi dolmalik biber
- 2 dis sarimsak
- dolmalik fistik
- 1 c.k. zeytin yagi
- 1 c.k. feslegen yagi
- 4 y.k. ufalanmis beyaz peynir yada keci peyniri
- 4 yaprak feslegen(suslemek icin)
- Sebze Salatasinin hazirlanisi;
- kabagi yikayip, boylamasina tutarak, peynir kesme bicagi ile, yada rendenin yaninda bulunan kesme kismini kullanarak, ince uzun dilimler yaratin
- 1 y.k. tuz serpistirerek, kabaklari 20dk dinlenmeye birakin
- biberin cekirdeklerini temizleyin, kalin dilimler halinde kesin
- kaynar, tuzlu suda biberleri 5 dk haslayin, ocaktan alin ve hemen soguk suyun altina tutun, bu pisme süresini durduracaktir, biberleri kagit havlu ile kurulayin
- dolmalik fistiklari kuru bir tavada hafifce kavurup, kagit havlu uzerinde sogumaya birakin
- sarimsaklari uzunlamasina dilimler halinde kesin, tavada isitilmis 1 y.k. zeytin yaginda sarimsaklari pembelesene kadar kavurun (1dk)ve kagit havlu uzerinde sogumaya birakin
- kabaklari, kagit havlu uzerinde, saldigi sudan arindirin
- servis
- kabaklari kivrimlar yaratarak tabaklara bolusturun, uzerlerine biberleri ekleyin
feslegen yagini uzerine gezdirin, peynir, sarimsak ve fistiklari da serpistirin, feslegen yapragiyla süsleyin baliklari hazirlamaya baslayin... - Balik icin Malzemeler:
- 2 beyaz balik filetosu, yada kucuk balik
- un
- kizartmak icin yag
- 2 yemek kasigi limon suyu
- 2 yemek kasigi su
- 2 yemek kasigi beyaz sarap (ya da 1 yemek kasigi beyaz sirke)
- tuz-karabiber
- Hazirlanisi:
- limon suyu, su ve beyaz sarabi(yada sirkeyi) bir kapda karistirin
- baliklari una bulayip yagda kizartin, uzerlerine tuz, karabiber serpistirin,
- baliklarin iki tarafi kizarinca, limonlu karisimi dökün, tavayi bir iki sallayip, unun limonlu karisimda cozulup sos haline gelmesini saglayin.
- baliklari sebze salatasinin üzerine yelestirerek, feslegen yagini bir kere daha gezdirin...servis yapin...
Merhaba
YanıtlaSilTarifinizi aldim. Etkinlige katildiginiz icin tesekkur ederim .
sevgiler