9 Kasım 2009 Pazartesi

Limon Tursusu

Dün aksam arkadasim Mine'nin beni arayip da "O limon tursusunu ben sende mi yemistim?"sorusuyla gündeme gelen bu tarifi, Mine ve "eksi sevenler" icin geciriyorum buraya.
Yillar önce ablam sayesinde kesfettigim bu tarifin ana kaynagi nerden bilmiyoum. Ama yemesi bir "limon sever" icin harika. Malzemeler:

  • 7-8 Limon, yikanmis
  • bolca deniz tuzu
  • 1 yemek kasigi kimyon tohumu
  • 1 yemek kasigi pul biber
  • 4-5 dis sarimsak
  • 1 yemek kasigi zerdeçal tozu ( turmeric - curcuma)
  • kavanozun alabildigince zeytin yagi
  • borcam/tepsi, kavanoz ve buzlukda yer
  • Hazirlanisi:
  • Limonlari boylamasina 8'e dilimleyin
  • bir borcama/tepsiye dizip, deniz tuzu ile kaplayin, 1 gece buzlukda bekletin
  • dilimleri, fazla tuzunu silkeleyerek, sarimsaklari aralarina ekleyerek, kavanoza yerlestirin
  • kavanozun alabildigince zeytinyagini ve baharatlari ekleyin,
  • serin ve isik almayan biryerde 1-2 hafta bekletin,
  • kabugu yumusamaya baslayinca yeme zamani gelmis demektir, sonra buzdolobinda muhafaza edin.
  • kahvalti masasina cok yakisan bir tat, benim sevdigim ise, ekmek arasina peyaz peynirle sandevic yaparak yemek...

3 yorum:

  1. ne kadar degisik bir tarif bu! Cok ilginc.... tadini cok merak ettim!

    YanıtlaSil
  2. Tadi nefis oluyor nefis... Nalan'in elinden daha nefis tabi..

    YanıtlaSil
  3. Adsiz ciktim, yine yazayim benim Mine (Limon tursusunun hitaf edildigi kisi) :) Benim'de yakin zamanlarda blog yapmam sart oldu oldu da zamani nasil bulmaliyim :) Nalan okudum okudum karnim acikti tuh, hele su limon tursumuz mmmm ne guzel birseydir bu yarabbim.... Yarin limonlari hazirliyorum hemen..

    YanıtlaSil