Zerdeçalın bazı kanser hücrelerini öldürdüğü biliniyor.
Hint safranı olarak da bilinen zerdeçalın latince adı curcuma longa, ingilizcesi turmeric.
Zencefilgillerden olan ve antioksidan etkisi olan ve köri yapımında da kullanılan bitkinin etken maddesi curcumin.
Cork Kanser Araştırma Merkezi Bilim adamları yemekborusu hücrelerini öldürdüğünü saptadılar.
Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti.
Birleşik Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr. Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi.
Ancak ucuz ve bol bulunan bir bitki olduğu için ilaç firmaları tarafından pek rağbet görmüyor.
Zerdeçalın kolesterolü düşürdüğü, kalp hasatalıklarını önlediği, hazmı kolaylaştırdığı, sigaranın zararlarını azalttığı, haricen deri hastalıklarına da iyi geldiği tespit edildi.
Zerdeçal yemeklere konularak veya bal ile karıştırılarak kullanılabilir.
kaynak: http://www.hakaynasi.com/
Hint safranı olarak da bilinen zerdeçalın latince adı curcuma longa, ingilizcesi turmeric.
Zencefilgillerden olan ve antioksidan etkisi olan ve köri yapımında da kullanılan bitkinin etken maddesi curcumin.
Cork Kanser Araştırma Merkezi Bilim adamları yemekborusu hücrelerini öldürdüğünü saptadılar.
Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti.
Birleşik Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr. Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi.
Ancak ucuz ve bol bulunan bir bitki olduğu için ilaç firmaları tarafından pek rağbet görmüyor.
Zerdeçalın kolesterolü düşürdüğü, kalp hasatalıklarını önlediği, hazmı kolaylaştırdığı, sigaranın zararlarını azalttığı, haricen deri hastalıklarına da iyi geldiği tespit edildi.
Zerdeçal yemeklere konularak veya bal ile karıştırılarak kullanılabilir.
kaynak: http://www.hakaynasi.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder