3 Kasım 2009 Salı

Arap Dili / Arap Pasta / Kunta Kinte

Benim "Arap Dili" olarak bildigim bu kek, kimileri tarafindan Arap Pasta, Kunte Kinte ya da Islak kek olarak biliniyor ve bir cok tarifde kekin sosunda cig yumurta kullaniliyor. Asagidaki tarif cig yumurta kullanilmadan gelistirilmis bir tarif. Malzemeler:
  • 1,5 su bardagi süt
  • 2 yemek kasigi tereyag
  • 2 su bardagi seker
  • 1 paket ya da 4 yemek kasigi kakao
  • 2 yemek kasigi tereyag (eritilmis)
  • 1/2 cay bardagi sivi yag
  • 3 yumurta (oda sicakligida)
  • 2 su bardagi un
  • 1 cimdik tuz
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cay kasigi karbonat (varsa)
  • 1 cay kasigi limon suyu (eger karbonat kullaniliyorsa)
  • firin tepsisi, borcam, yaglanmis ve un serpistirilmis
  • Hazirlanisi:
  • Firini 180 derecede isitmaya baslayin
  • Tereyagi, süt, kakao ve sekeri bir tavada isitin, orta atesde kaynatmadan seker eriyene kadar karistirin, atesden alin. Bu karisimindan 1,5 subardagini sos icin kenara ayirin. Kalani ise oda sicakligina gelmesi icin bekletin
  • ayri bir kapda yumurtalari mixer ile iyice cirpin, tereyagini ve sivi yagi ekleyip, kalan kakaolu karsimida ekleyip, cirpma islemini tamamlayin,
  • un, tuz, kabartma tozu, soda ve vanilyayi eleyerek mixer kullanmadan kasikla karistirin, limon suyunu ekleyin karistirin, tepsiye dökün,
  • bu püf noktasi: tepsinizi saga sola sallayarak karisimin esit yayilmasini saglayin, tepsinin tabanini da hafifce tezgaha vurarak hava kabarciklarinin cikmasini ve kek harcinin yerlesmesini saglayin ( her kek yapisinizda bunlari uygulayabilirsiniz)
  • 180derecede 45dk pisirin, bir kurdanla pisip pismedigini kontrol edin
  • sos icin ayirdiginiz kakaolu karisimi sicak kekin uzerine gezdirerek dökün,
  • ister sade meyva veya krem santi ya da puding ile (resimdeki gibi) servis yapin...

4 yorum:

  1. Sevgili Dusbahcesi, bu yorumun olmasaydi bu tarif yayinlanmayi daha cok beklerdi. Ilgin icin tesekkurler, etkinlikde de basarilar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. MERHABALAR BEN ARAP DİLİ PASTASINI ÇOK SEVERİMM...AMA TARİFİMİ KAYBETTİĞİM İÇİN YAPAMIYORDUM.NEYSE NETTEN ARADIM VE BU TARİFİ BULDUM.AKŞAM EVE GİTTİĞİMDE DE HEMEN DENEDİM.TADI ÇOK GÜZEL OLDU AMA BENİMKİ RESİMDEKİ KADAR KABARMADI.EVDE KARBONAT VE LİMON YOKTU BENDE ONLAR OLMASADA OLUR DEDİM AMA SANIRIM O YUZDEN KABARMADI.AMA TARİF ÇOOOOK GÜZEL TEŞKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik...
    Deneyip de begendigine cok sevindim. Herhangi bir keki tekar tekrar yapiyor olsamda, her zaman bir onecekinden farkli olur. Eminim bir sonraki denemende daha basarili olacaktir. Islak malzemelerin oda sicakliginda olmasina mutlaka dikkat edin.

    YanıtlaSil