- kizartmak icin bolca yag,
- 500g temizlenmis, 1 cm genisliginde halka halka dogranmis kalamar
- 2 tatli kasigi tepeleme misir unu
- 4 tatli kasigi tepeleme irmik
- 1 cay kasigi tuz
- 1 cay kasigi kirmizi toz kirmizi biber
- Hazirlanisi:
- kizartma yagini isitin,
- misir unu, irmik, tuz ve kirmizi biberi, temiz bir poset vey aderin bir kapta karistirin,
- kalamarlari bu karisima ekleyip, herbir kalamari bu karisima iyice bulayin,
- ocaktaki yaginiz kizartma isisina ulasinca, 1-2 asamada kalamarlari kizartin ki, kizartma sirasinda birbirlerine yapismasinlar, kizarinca yagdan alin, 2-3 dakika yetecektir.
- fazla yagini almak icin kagit havlunun ustune cikarin,
- uzerine limon suyu sıkarak, tarator ya da sarmısak sosu ile servis yapın.
Ben kalamari, tarator sos ile seviyorum, esim ise sarmisak sosu ile. Asagida 2 sosunda tarifi var.
- TARATOR SOSU
- ½ bayat ekmek içi
- ½ su bardağı ceviz içi
- 2 diş sarmısak, ezilmiş
- ½ Limon suyu
- ½ su bardağı su
- kuz- kırmızıbiber
- Hazirlanisi:
- bütün malzemeyi, mutfak robotunda, yogurt kivamina gelene kadar karistirin, tadina bakip gerekirse ekleme yapin.
- SARMISAKLI SOS
- 3 yemek kasigi mayonez
- 2 yemek kasigi yogurt
- 2 dis sarmısak, dövülmüs
- 1 avuc maydonoz, cok ince dogranmis
- frenk sogani, ince dogranmis (istege bagli)
- tuz
- Hazirlanisi:
- butun malzemeyi, ister robotda, ister elle karistirip, sos kabinda kalamarin yaninda servis yapin.
Bizde bu pazarimizi, TV karsisinda bu kalamarlari yiyerek gecistirdik. Her iki sosa da bayildim, kalamar sossuz bile yenirdi valla. ellerinize saglik!
YanıtlaSil