- Malzemeler: 4 kisilik
- 4 yemek kasigi zeytinyagı
- 2 dilim bayat ekmek, küp küp dogranmis
- 5 dis sarımsak, dövülmüs
- 1 cay kasıgı toz kırmızı biber
- tuz, karabiber
- 600ml tavuk suyu
- 200ml krema
- 4 yumurta
- 50gr siyah zeytin, ince ince dogranmıs
- 1 avuc maydonoz, ince kıyılmıs
- 4 tane fırına dayanıklı corba kasesi
- Hazırlanısı:
- fırını 200 derecede ısıtın
- orta ateste bir tencerede, zeytinyagini ısıtıp, ekmek dilimlerini ve sarımsakları pembelesene kadar kavurun,
- tavuk suyu ve kremayı ekleyip, toz kirmizi biber, tuz, karabiber ile tatlandirin, kaynadiktan sonra 10 dk kisik atesde pismeye birakin,
- corbayi, firina dayanikli kaselere paylastirin, her birinin ortasina birer yumurta kirip, corbalari firina verin, ara sira yumurtalarin pisip pismedigini kontrol edin, 5dk yeterli olabilir.
- corbaları firından alın, üzerlerine dogranmıs zeytin ve maydonozu serpistirerek servis yapın...
13 Şubat 2009 Cuma
Yumurtalı, Sarımsak Çorbası
Bir supermarketin cıkardigi aylık dergide gordugum bu tarif adından dolayı beni cezbedince hemen denemeye karar verdim. Tekrar yapılacaklar listesine giriverdi bile...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder