13 Şubat 2009 Cuma

Yumurtalı, Sarımsak Çorbası

Bir supermarketin cıkardigi aylık dergide gordugum bu tarif adından dolayı beni cezbedince hemen denemeye karar verdim. Tekrar yapılacaklar listesine giriverdi bile...

  • Malzemeler: 4 kisilik
  • 4 yemek kasigi zeytinyagı
  • 2 dilim bayat ekmek, küp küp dogranmis
  • 5 dis sarımsak, dövülmüs
  • 1 cay kasıgı toz kırmızı biber
  • tuz, karabiber
  • 600ml tavuk suyu
  • 200ml krema
  • 4 yumurta
  • 50gr siyah zeytin, ince ince dogranmıs
  • 1 avuc maydonoz, ince kıyılmıs
  • 4 tane fırına dayanıklı corba kasesi
  • Hazırlanısı:
  • fırını 200 derecede ısıtın
  • orta ateste bir tencerede, zeytinyagini ısıtıp, ekmek dilimlerini ve sarımsakları pembelesene kadar kavurun,
  • tavuk suyu ve kremayı ekleyip, toz kirmizi biber, tuz, karabiber ile tatlandirin, kaynadiktan sonra 10 dk kisik atesde pismeye birakin,
  • corbayi, firina dayanikli kaselere paylastirin, her birinin ortasina birer yumurta kirip, corbalari firina verin, ara sira yumurtalarin pisip pismedigini kontrol edin, 5dk yeterli olabilir.
  • corbaları firından alın, üzerlerine dogranmıs zeytin ve maydonozu serpistirerek servis yapın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder