Sevgililer günü icinde, sevdiklerimize bolca muffın yaptık. Büyükler icin daha ciddi süslerken, kücüklerin de asagidaki gibi cilginca süslemelerine izin verebilirsiniz.
- Malzemeler: 12 muffın icin
- 115gr katı yag
- 1 cay bardagı seker
- 2 yumurta (oda sıcaklıgında)
- 1,5 cay bardagı un
- 1/2 cay kasıgı soda(karbonat)
- 1 cay kasıgı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 cay kasıgı limon suyu
- 1 kahve fincan süt (oda sıcaklıgında)
- 12lik muffın tepsisi ve muffın kagıtları
- süslemek icin: krem santi, pasta boyasi ve rengarenk sekerler yada pasta susleri
- kakolu muffın: 2 yemek kasıgı kakao, 1 avuc bitter cikolata parcalari,
- üzüm ve cevizli muffın: 1 avuc ceviz, dövülmüs, 1 avuc kuru üzüm
- Hazırlanısı;
- fırını 180 derecede ısıtın
- sade muffın icin, bütün malzemeyi eleyerek karıstırın
- sütü asama asama ekleyerek kek kivamina getirin
- karısık muffın icinse, malzemelerin gerisini ekleyin
- muffın kagıtlarını, muffın tepsisine yerlstirin. Kagıtlarin sadece 3/4 ünü doldurarak harcı paylastırın, 15dk (turbo fırın), normal fırında 20 dk pisirin.
- Tip: hava kabarcıklarını gidermek icin tepsiyi 1-2 kere tezgahın üstüne vurun, ki kek harcı kalıplara tam yerlessin, muffınların ortasındaki tümsekligi de bir tatlı kasıgıyla yanlara yayarak muffınların piserken duzgun bir sekil almasını saglayın.
- Suslemek icin:
- krem santiyi cirptikdan sonra, kullanacaginiz renk sayisina gore kaselere ayirin ve pasta renkleriyle renklendirin
- muffınlarin uzerine sivayip, sekerlerle servis yapin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder