7 Eylül 2009 Pazartesi

48inci Ye Etkinlligi "Mest of Me" katılımcıları

"Mest of Me" yemek etkinligine katilan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tarifleri geliş sırasına göre hazırladım. Lütfen resimlerin üzerine tıklayarak tarife ulaşın. Mailini almadığım ya da katılmakta gecikenler olursa tariflerinizi gondermeye devam edebilirler. Bu tariflerin sizide "Mest" etmesi umudu ile...
------------ / ------------


KİRAZLI LİMON MUSLU TART
Iste Zehra'nın MEST oldukları...
Mest ettigi tarif: Bitter Ganajlı Brownie
Mest oldugu tarif: Kirazlı Limonlu Muslu Tart
Mest oldugu yemek dergisi: http://tuzbiber.ferahinmutfagi.com/
Mest oldugu yemek sitesi: http://www.epicurious.com/
Mest oldugu blog: http://cannelle-vanille.blogspot.com/
Mest oldugu yemek kitabi: Chocolate Desserts by Pierre Herme
Mest oldugu Asci: Jamie Oliver

------------ / ------------

ARMUTLU KEK

------------ / ------------
GÜVEÇTE ETLİ TÜRLÜ

------------ / ------------

CİKOLATA KREMALI KEK

------------ / ------------

ŞEFTALiLi KEK



------------ / ------------

MEYVELİ-BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK


------------ / ------------


DOMATES SOSLU MAKARNA

Iste Ebru'nun "Mest" oldukları...
Mest ettiği tarif : ıslak kek (tarifi cok yakinda)
Mest olduğu tarif : kup plaza, domates soslu makarna
Mest olduğu yemek dergisi : http://yemek.name/
Mest olduğu yemek sitesi : http://dondurmaliblog.blogspot.com/
Mest olduğu blog : http://cafefernando.com/
Mest olduğu aşçı : http://www.oktayustam.com/site/


------------ / ------------


PELTELI KAKAOLU KEK



------------ / ------------


DIYARBAKIR USULÜ KURU DOLMA (KOFIK DOLMASI)




------------ / ------------



MANDALINALI FRENK ÜZÜMLÜ TART





------------ / ------------



YAGLI KATMER



------------ / ------------




CORUM SEKERLEMESI
MISIR GEVREKLI KURABIYE (özellikle fırından çıkar çıkmaz)



------------ / ------------



BÖĞÜRTLENLİ CEVİZLİ YAŞ PASTA


------------ / ------------





HUMUSLU KABAK VE SOMON RULO





------------ / ------------



FIRINDA MANTARLI KUZU BUT

Iste Özlem'in MEST oldukları...
Mest ettigi tarif:
http://ozlemingunlugu.blogspot.com/2008/02/frnda-mantarl-kuzu-but.html
Mest oldugu tarif:
http://ozlemingunlugu.blogspot.com/2008/10/pudingli-brownie.html
Mest oldugu yemek dergisi: Leziz
Mest oldugu yemek sitesi: http://www.foodnetwork.com/
Mest oldugu blog: Her biri ayri ayri güzel oldugu icin ayirt edemedim
Mest oldugu yemek kitabi: The Australian Women’s Weekly Cookbooks
Mest oldugu Asci: http://www.tylerflorence.com/


------------ / ------------


BURMA KADAYIF

------------ / ------------


ETLi NOHUT & PiLAVIste Selma'nin Mest olduklari...
Mest ettigi tarif:
Kesinlikle Pizzalarim :)
Mest oldugu tarif: Bir cok sey, ama bunlardan biri etli nohut

Mest oldugu yemek dergisi: -
Mest oldugu yemek sitesi: www.bakerella.blogspot.com/
Mest oldugu blog:
http://ayseyaman.blogspot.com/
Mest oldugu yemek kitabi: "Kook met Jamie" (Cook with Jamie) Jamie Oliver
Mest oldugum Asci: Jamie Oliver

27 Ağustos 2009 Perşembe

Sushi, "Mest of Me"etkinligi

Yemeye, yedirmeye, yapmaya doyamadigim tadiyla beni "Mest" eden bu tarifi etkinlik icin yayinliyorum. Umarim sizlerde dener mest olursunuz... Yil 1996, San Francisco'da gittigim dil okulunda zaman gectikce tanistigim Japon ogrenci sayisi gittikce artarken, dogal olarak Japon yemeklerine ilgimde artmaya baslamis, Sushi' delisi olmustum. Ögrenci gelirinin yetmeyecegi bu lux yemek sevdam kontrol disina cikmaya baslayinca, evde kendi sushimi yapabilmenin yöntemini arkadasim Soko'dan hizlandirilmis bir kursla ögrenmistim. Cig balikli cesitlerini pek sevmedigim icin genelde sebzenin kullanildigi cesitlerini yapmayi tercih ediyorum. Yapmasi kolay olan Sushinin tek dez avantaji fazla sayida malzemeye ihtiyac olunmasi ve biraz da ön hazirligi. Tarifi toparlar toparlamaz etkinlik katilimlari ile birlikte yayinlayacagim

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Etkinlik Ye#48 Mest of Me

www.portakalağacı.com tarafindan düsenlenen "Ye #" etkinliklerinde ev sahibeligi yapma sansini edindigimden beri heyecanla Agustos ayini bekliyordum. Uzun bir süre, konuyu secmekde kararsizlik yasadiysamda, Haziran 18'de basimiza gelen cok guzel bir olayla, etkinlik adini bulmam cok uzun sürmedi.
Ilk göz agrisi oglumuz Milan'in minik kiz kardesi, biricik kizimiz "Zara Mine"nin hayatimiza girip hepimizi "Mest" etmesiyle, konu böyle bir baslik aldi.
Agustos ayi etkinligi "Mest Of Me" yi, mest oldugumuz, ailemizin yeni ferdi "Zara Mine"ye hitab ederek etkinlik kapilarini aciyorum.
"Mest of me" ye nasil katilacaksiniz?
- Size ait ya da degil, ama sizin "Mest oldugunuz" veya sizin "Mest ettiginiz" bir tarifi resimli linki ile (baslangiclar, sicak-soguk yemekler, ana-ara yemekler, tatlilar, salatalar, icecek ...vb.) , 30 Agustos'a kadar katildiginiz ülke/sehir bilgisi ile nalancataltepe@gmail.com adresine emaillemeniz.
Hatta daha da kisisellestirmek amaciyla, blog sahiplerini biraz daha tanimak, bilgilenmek ve bilgilendirmek icin, "Mest'" oldugunuz, yemekle ilgili her bilgiyi blog okuyuculari ile paylasmak uzere tariflerin altina eklemeyi unutmayin...
Iste benim MEST olduklarim...
Mest ettigim tarif: Havuclu kek
Mest oldugum tarif: Sushi
Mest oldugum yemek dergisi: www.deliciousmagazine.co.uk/
Mest oldugum yemek sitesi: www.epicurious.com/
M
est oldugum blog: cafefernando.com/turkce/
Mest oldugum yemek kitabi: "Jamie at Home" Jamie Oliver
Mest oldugum Asci: Nigella Lawson www.nigella.com/

Kolay gelsin...
Etkinlik kodu:

7 Ağustos 2009 Cuma

Havuc ve beyaz peynirli, miflöy tartlari

Mutfakdaki sihirli degnegim: Miflöy Hamuru
Miflöy hamuru, dolabimda olmaz olmazlardan. Benim icin miflöy hamuru mutfakdaki sihirli degnek.
Ansizin gelen misafire aninda "ikram" a dönüsen, yemegim olmadigi zaman aninda tabagimdaki "pizza" olan, davet masasindakilere nazaran baska bir cesit yemek "kis(quiche)" olarak sunulan, tatli istendiginde aniden "tatli", tuzlu arzu edildiginde "tuzlu" olabilen, her mevsimde kullanilabilinen, dolapda uzun süre muhafaza edilebilen, yegana malzemelerden biri Miflöy Hamuru.
Iste, günesli bir günde bahcede branch yapma arzusuyla, cok leziz bir tarta dönüsen miflöy hamurlu tarifim.
Malzemeler: 4 kisilik
  • 8 adet miflöy hamuru
  • 8 adet havuc, soyulmus
  • 100 ve 50gr beyaz peynir, ufalanmis
  • 125ml creme fraiche ya da kati yogurt
  • 2 yumurta
  • 1 avuc dolusu maydonoz, cok ince dogranmis,
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • firin kagidi
  • Hazirlanisi:
  • firini 200 derecede isitmaya baslayin, *turbo firin 180 derece*
  • havuclari uzunlamasina ince ince dograyin, ya da rendeleyin
  • bir kapda yumurtalari cirpin, ufalanmis 100gr lik beyaz peyniri, yogurt ve maydonozun yarisini ekleyip karistirip, tuz-karabiber ile tatlandirin
  • firin kagidini tepsiye yayin
  • mifloy hamurlarini firin kagidinin üzerine yerlestirin. hamurlarin kenarlarini 1cm kadar ice katlayin ki ic malzeme icin ortada bir yatak olusturabilelim. Bu kenarlari catalla bastirarak sekil verin
  • hamurlarin ortasina peynirli karisimi yayarak paylastirin
  • üzerlerine hepsi ayni yöne bakacak sekilde havuclari yerlestirip, kalan 50gr lik beyaz peyniri serpistirin
  • tartlarin üzerine zeytin yagini gezdirip, firina atin
  • kizarana kadar, yaklasik 15dk pisirin
  • firindan cikarinca kalan maydonozuda üzerlerine serpistirip, yesil salata ile servis yapin...

28 Temmuz 2009 Salı

Etkinlik ye #48

www.portakalağacı.com tarafindan düsenlenen "Ye #" etkinliklerinde ev sahibeligi yapma sansini edindigimden beri heyecanla Agustos ayini bekliyordum. Uzun bir süre, konuyu secmekde kararsizlik yasadiysamda, Haziran 18'de basimiza gelen cok guzel bir olayla, etkinlik adini bulmam cok uzun sürmedi.
Ilk göz agrisi oglumuz Milan'in minik kiz kardesi, biricik kizimiz "Zara Mine"nin hayatimiza girip hepimizi "Mest" etmesiyle, konu böyle bir baslik aldi.
Agustos ayi etkinligi "Mest Of Me" yi, mest oldugumuz, ailemizin yeni ferdi "Zara Mine"ye hitab ederek etkinlik kapilarini aciyorum.
"Mest of me" ye nasil katilacaksiniz?
- Size ait ya da degil, ama sizin "Mest oldugunuz" veya sizin "Mest ettiginiz" bir tarifi resimli linki ile (baslangiclar, sicak-soguk yemekler, ana-ara yemekler, tatlilar, salatalar, icecek ...vb.) , 30 Agustos'a kadar katildiginiz ülke/sehir bilgisi ile nalancataltepe@gmail.com adresine emaillemeniz.
Hatta daha da kisisellestirmek amaciyla, blog sahiplerini biraz daha tanimak, bilgilenmek ve bilgilendirmek icin, "Mest'" oldugunuz, yemekle ilgili her bilgiyi blog okuyuculari ile paylasmak uzere tariflerin altina eklemeyi unutmayin...
Iste benim MEST olduklarim...Mest ettigim tarif: Havuclu kekMest oldugum tarif: yakinda
Mest oldugum yemek dergisi: www.deliciousmagazine.co.uk/
Mest oldugum yemek sitesi: www.epicurious.com/
M
est oldugum blog: cafefernando.com/turkce/Mest oldugum yemek kitabi: "Jamie at Home" Jamie Oliver
Mest oldugum Asci: Nigella Lawson www.nigella.com/
Kolay gelsin...

7 Haziran 2009 Pazar

Aglayan pasta

Temmuz ayinin ye#47 etkinliginin ev sahibesi Birsel Hanim .
Sicak yaz aylarinda bolca yaptigim, yemesi hafif ve serinletici, yapmasi cok kolay olan bu tarifimi "Soguk Ikramlar" etkinligi icin yayinliyorum.

Simdiden ellerinize saglik, afiyet olsun...Malzemeler:

  • 4 yumurta (oda sicakliginda)
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 küçük paket kakao (2 yemek kasigi)
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1/2 limonun suyu
  • 1.5 bardak soğuk süt (keki nemlendirmek için)
  • 1 poşet toz krem santi (75gr´lik 1 poşet) /slagroom/heavy cream)
  • Çikolata Sosu icin malzemeler:
  • 2 su bardagi sut veya su + 1 su bardagi soguk sut
  • 1/2 su bardagi seker
  • 1 kucuk paket kakao (1/4cup+1tbsn) (ya da 2 yemek kasigi)
  • 2 yemek kasigi un
  • borcam

Hazirlanisi:

  • Firini 180 derecede isitmaya baslayin, borcami yaglayin,
  • Yumurta, şeker ve sütü iyice karıştırın
  • Un, kakao, vanilya ve hamur kabartma tozunu eleyerek sutlu karisima ekleyin.
  • Limon suyunu ilave edin
  • Uzeri kizarincaya kadar, yaklasik 30dk pisirin
  • Kekimizi fırından aldiktan 3-5 dk sonra üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü döküp, soğumaya bırakın
  • Krem santiyi hazirlayin, dolapta muhafaza edin.
  • Çikolata sosunun hazirlanisi:
  • 1 bardak soguk sut haric, butun malzemeyi karistitip, orta ateste muhallebi gibi pisirin. Muhallebi kadar koyu olmuyor.
  • Sos biraz koyulasinca atesden alin ve 1 bardak soguk sutu sosa yedirerek karistirin. Sogumaya birakin.
  • Soguyan kekin uzerine krem santiyi yayin
  • Kremanin üzerine de çikolata sosunu sürüp buzdolabinda en az 4 saat bekletin. Bir gece bekletmenizi tavsiye ederim
  • Hindistan cevizi, findik, ceviz... ile servis yapin.
  • resimdeki keki, karamelize edilmis seker ve cevizle sunmustum.

2nci dogum günü pastasi

Tren delisi oglumun 2nci dogum gunu pastasi. Tren kalibi http://www.williams-sonoma.com/ 'dan
Milan'in favori arkadaslarindan Max Can'in 2nci dogum günü icin yaptigimiz Brownyler.
tarifi burdan bulabilirsiniz.

1nci dogum günü pastasi


Hint usulu Tavuk ve Kimyon tohumlu Ispanak

Bu leziz tarifi Delicious magazininden aldim. Ik firsatta tarifi ekleyecegim...

5 Mayıs 2009 Salı

4ncu yas günü Korsan pastasi

3 yildir oldugu gibi bu yilda, oglumun dogum günü pastasini kendim yapmaya calistim. Temayi ise kendisi seciyor. 2 yildir kutladigimiz "tren"li dogum günlerinden sonra bu yil "Korsan" temasini secmesi beni hem sasirtti hem sevindirdi. Dogum günü pastamiz bir "Korsan kafasi"ydi. Biraz zorlansamda keyifli bir calisma oldu. Yilda 1 kere dogum günü pastasi yapan biri icinse hicde fena bir calisma olmadi bence.

Milan'in 4 yasina girmesiyle, yasaminda onemli bir sayfa kapanirken, yep yeni daha onemli bir sayfa acildi. Dogum gününü kutladigi gün "oyun grubu" ndaki son günü sayiliyor. Gelen ilk Pazartesi ise Okul'daki ilk günü oluyor.
Bizde oyun grubundaki son gününü hem veda partisine hemde dogum günü kutlamasina cevirdik. Beraber yaptimiz kücük kekleri, mavi krem santi ile süsleyip, korsan temamizi koruyan hediye sticker'larimizi yelkenlere yapistirarak, hem migdeleri hemde kücük bay ve bayanlari memnun etmeye calistik.
Kek servisini yapan Milan "bunlara annemle ben yaptim" diyerek gururlanmasini seyretmek ögretmenlerini pek bi güldürdü.

15 Nisan 2009 Çarşamba

Krem peynirli, butterscoth soslu pasta


Malzemeler: 8-10 kisilik
  • 25gr yumasak tuzsuz kati yag
  • 125gr kahverengi seker
  • 100gr seker (varsa rietsuiker)
  • 4 büyük yumurta (oda sicakliginda)
  • 225gr kendinden kabartma tozlu un, elenmis (yada 225gr un, 1 tatli kasigi kabartma tozu,1 cay kasigi yemek sodasi karisimi, elenmis)
  • 2 cay kasigi vanilya-extract (yada 1 paket vanilya)
  • 2-3 yemek kasigi süt
  • 2 tane 20cm capinda yuvarlak kek tepsisi
  • firin kagidi

Butterscotch Sosu icin malzeme:

  • 50gr tuzsuz kati yag
  • 75gr kahverengi seker
  • 50gr seker (varsa rietsuiker)
  • 150gr bal
  • 120ml kremsanti
  • 1 cay kasigi vanilya-extract (yada 1/2 paket vanilya)

Hazirlanisi:

  • Firini 190C de isitin
  • tepsileri yaglayip, tabanina firin kagidi serin
  • yagi bir mixerle cirpin, sekerleri ekleyip kalilasana kadar mixerle cirpmaya devam edin.
  • 1 yumurta, 1 yemek kasigi un ekleyip karistirmaya devam edin. yumurtalar bitene kadar bu islemi tekrar edin,
  • vanilyayi ekleyin, kasikla nazikce karistirarak kalan unu ekleyip karisima yedirin,
  • yavasca süt ekleyerek kek kivamina getirin.
  • keki tepsilere bölüstürüp, 25dk pisirin. firindan alinca 10dk dinendirin, sonrada firin teline cevirip sogumaya birakin.

Sosun hazirlanisi:

Eksi kremli (sour krem) tart