15 Nisan 2009 Çarşamba

Krem peynirli, butterscoth soslu pasta


Malzemeler: 8-10 kisilik
  • 25gr yumasak tuzsuz kati yag
  • 125gr kahverengi seker
  • 100gr seker (varsa rietsuiker)
  • 4 büyük yumurta (oda sicakliginda)
  • 225gr kendinden kabartma tozlu un, elenmis (yada 225gr un, 1 tatli kasigi kabartma tozu,1 cay kasigi yemek sodasi karisimi, elenmis)
  • 2 cay kasigi vanilya-extract (yada 1 paket vanilya)
  • 2-3 yemek kasigi süt
  • 2 tane 20cm capinda yuvarlak kek tepsisi
  • firin kagidi

Butterscotch Sosu icin malzeme:

  • 50gr tuzsuz kati yag
  • 75gr kahverengi seker
  • 50gr seker (varsa rietsuiker)
  • 150gr bal
  • 120ml kremsanti
  • 1 cay kasigi vanilya-extract (yada 1/2 paket vanilya)

Hazirlanisi:

  • Firini 190C de isitin
  • tepsileri yaglayip, tabanina firin kagidi serin
  • yagi bir mixerle cirpin, sekerleri ekleyip kalilasana kadar mixerle cirpmaya devam edin.
  • 1 yumurta, 1 yemek kasigi un ekleyip karistirmaya devam edin. yumurtalar bitene kadar bu islemi tekrar edin,
  • vanilyayi ekleyin, kasikla nazikce karistirarak kalan unu ekleyip karisima yedirin,
  • yavasca süt ekleyerek kek kivamina getirin.
  • keki tepsilere bölüstürüp, 25dk pisirin. firindan alinca 10dk dinendirin, sonrada firin teline cevirip sogumaya birakin.

Sosun hazirlanisi:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder