Malzemeler: 8-10 kisilik
- 25gr yumasak tuzsuz kati yag
- 125gr kahverengi seker
- 100gr seker (varsa rietsuiker)
- 4 büyük yumurta (oda sicakliginda)
- 225gr kendinden kabartma tozlu un, elenmis (yada 225gr un, 1 tatli kasigi kabartma tozu,1 cay kasigi yemek sodasi karisimi, elenmis)
- 2 cay kasigi vanilya-extract (yada 1 paket vanilya)
- 2-3 yemek kasigi süt
- 2 tane 20cm capinda yuvarlak kek tepsisi
- firin kagidi
Butterscotch Sosu icin malzeme:
- 50gr tuzsuz kati yag
- 75gr kahverengi seker
- 50gr seker (varsa rietsuiker)
- 150gr bal
- 120ml kremsanti
- 1 cay kasigi vanilya-extract (yada 1/2 paket vanilya)
Hazirlanisi:
- Firini 190C de isitin
- tepsileri yaglayip, tabanina firin kagidi serin
- yagi bir mixerle cirpin, sekerleri ekleyip kalilasana kadar mixerle cirpmaya devam edin.
- 1 yumurta, 1 yemek kasigi un ekleyip karistirmaya devam edin. yumurtalar bitene kadar bu islemi tekrar edin,
- vanilyayi ekleyin, kasikla nazikce karistirarak kalan unu ekleyip karisima yedirin,
- yavasca süt ekleyerek kek kivamina getirin.
- keki tepsilere bölüstürüp, 25dk pisirin. firindan alinca 10dk dinendirin, sonrada firin teline cevirip sogumaya birakin.
Sosun hazirlanisi:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder