7 Ağustos 2009 Cuma

Havuc ve beyaz peynirli, miflöy tartlari

Mutfakdaki sihirli degnegim: Miflöy Hamuru
Miflöy hamuru, dolabimda olmaz olmazlardan. Benim icin miflöy hamuru mutfakdaki sihirli degnek.
Ansizin gelen misafire aninda "ikram" a dönüsen, yemegim olmadigi zaman aninda tabagimdaki "pizza" olan, davet masasindakilere nazaran baska bir cesit yemek "kis(quiche)" olarak sunulan, tatli istendiginde aniden "tatli", tuzlu arzu edildiginde "tuzlu" olabilen, her mevsimde kullanilabilinen, dolapda uzun süre muhafaza edilebilen, yegana malzemelerden biri Miflöy Hamuru.
Iste, günesli bir günde bahcede branch yapma arzusuyla, cok leziz bir tarta dönüsen miflöy hamurlu tarifim.
Malzemeler: 4 kisilik
  • 8 adet miflöy hamuru
  • 8 adet havuc, soyulmus
  • 100 ve 50gr beyaz peynir, ufalanmis
  • 125ml creme fraiche ya da kati yogurt
  • 2 yumurta
  • 1 avuc dolusu maydonoz, cok ince dogranmis,
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • firin kagidi
  • Hazirlanisi:
  • firini 200 derecede isitmaya baslayin, *turbo firin 180 derece*
  • havuclari uzunlamasina ince ince dograyin, ya da rendeleyin
  • bir kapda yumurtalari cirpin, ufalanmis 100gr lik beyaz peyniri, yogurt ve maydonozun yarisini ekleyip karistirip, tuz-karabiber ile tatlandirin
  • firin kagidini tepsiye yayin
  • mifloy hamurlarini firin kagidinin üzerine yerlestirin. hamurlarin kenarlarini 1cm kadar ice katlayin ki ic malzeme icin ortada bir yatak olusturabilelim. Bu kenarlari catalla bastirarak sekil verin
  • hamurlarin ortasina peynirli karisimi yayarak paylastirin
  • üzerlerine hepsi ayni yöne bakacak sekilde havuclari yerlestirip, kalan 50gr lik beyaz peyniri serpistirin
  • tartlarin üzerine zeytin yagini gezdirip, firina atin
  • kizarana kadar, yaklasik 15dk pisirin
  • firindan cikarinca kalan maydonozuda üzerlerine serpistirip, yesil salata ile servis yapin...

1 yorum:

  1. Gerçekten harika tatlar milföy tam kurtarıcı böyle.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil