10 Mayıs 2012 Perşembe

Kremali Panga Baligi...

Panga baligi sikca yedigimiz baliklardan biri. Buraya yazacagim tarif ise, bu baligi yaparken sikca kullandigim, cok kolay ve cok leziz bir tarif.
Panga baligini sevenlerdenseniz bu tarifi, ya da bu tarifi de tavsiye ederim...

Resim ise bir instagram denemesi...



Kremali Panga Baligi...

  • Malzeme: 4 kisilik
  • 4 Panga filetosu
  • 250ml Krema (ben Hollanda da, sivi krem santi kullaniyorum)
  • 1/2 Limonun suyu
  • bir avuc kiyilmis taze dere otu, 
  • tuz
  • firin tepsisi
  • Yapilisi:
  • Firini 200 derecede isitin,
  • baliklari tepsiye yan yana yatirip tuzlayin
  • 250ml kremayi üzerlerine bosaltin, firina atip 20dk pisirin.
  • Pisen baliklari sosun icinden cikarip, ister direk tabaklara, ister servis tabagina cikarin,
  • kalan kremayi, bir tavaya gecirip ocak üstünde isitin,
  • dogradiginiz dere otlarini ve limon suyunu ekleyip karistirin, sos isininca baliklarin üzerine döküp, dere otu ile süsleyip servis yapin...
  • afiyet olsun....
Yaparsaniz , yorumlarinizi duymayi cok isterim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder