Panga baligi sikca yedigimiz baliklardan biri. Buraya yazacagim tarif ise, bu baligi yaparken sikca kullandigim, cok kolay ve cok leziz bir tarif.
Resim ise bir instagram denemesi...
Kremali Panga Baligi...
- Malzeme: 4 kisilik
- 4 Panga filetosu
- 250ml Krema (ben Hollanda da, sivi krem santi kullaniyorum)
- 1/2 Limonun suyu
- bir avuc kiyilmis taze dere otu,
- tuz
- firin tepsisi
- Yapilisi:
- Firini 200 derecede isitin,
- baliklari tepsiye yan yana yatirip tuzlayin
- 250ml kremayi üzerlerine bosaltin, firina atip 20dk pisirin.
- Pisen baliklari sosun icinden cikarip, ister direk tabaklara, ister servis tabagina cikarin,
- kalan kremayi, bir tavaya gecirip ocak üstünde isitin,
- dogradiginiz dere otlarini ve limon suyunu ekleyip karistirin, sos isininca baliklarin üzerine döküp, dere otu ile süsleyip servis yapin...
- afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder