22 Mayıs 2012 Salı

Dogum günü gelenegi... Dogum Günü Takvimi


Burda, Hollanda da dogum günü kutlamak cok önemlidir. Kimse unutmaz dogum günü tarihlerini. O gün geldiginde, hemen telefonlar acilip, mesajlar cekilir, kart gönderilir (email degil posta ile). Sadece dogum günü olan degil, onlarin 1nci dereceden yakinlari da aranip kutlanir.

Dogum günü olan, (o gün calismiyor yada calismayan biri ise), evinde keki ile, cat kapi dogum günü kutlamasina gelebilecek olan ziyaretcileri beklemeye baslar. Plan, program yapmaya, davetiye vermeye gerek yoktur. Cünkü yilin o günü, o kisiye ayrilmisdir. Kücük bir hediye ile gidilir. Bu böyle bilinir. Dogum günü sahibi de, dogum günü kutlamasina giden de, bu sistemin nasil calistigini bilir.

Simdi, böyle bir sistemin olusmus oldugu bu toplumda, birinin dogum gününü kutlamayi unutmak ne demekdir az cok tahmin edersiniz.

Bu özel günleri unutmamak icin herkezin evinde, WC'sinde bir dogum günü takvimi asilidir. Benim yoktu. Facebook, cep telefonu, ajanda ile idare ediyordum. Bu yil önemli bir kac kisinin dogum gününü unutunca, bende WC de bir takvim edinme isine sicak bakmaya basladim. Özellikle de, mazeretimin  "Unuttum" olusuna, "aaa niye? senin WC de takvimin yok mu?" tepkilerini almaya baslayinca, düstüm bir takvim pesine...

Istedigim gibi, istedigim boyutta, kendi zevkime uyan bir "Dogum Günü Takvimi" yaptim kendime!
Bilgisayariniza indirip,  yazdırabileceginiz bu takvimi, sizin de kullanabileceginizi düsünerek türkcesini yarin yayinliyor olacagim... 


Takipde kalin!

3 yorum:

  1. off,yine damarıma bastın nalan::)
    bir onceki hayatımda hollandalımıydım bilinmez ama ben yıllar boyu herkezin ama herkezin önemli gununu hatırladım.hatta hatırlamak istemedigim insanlarınınkini bile.Birde usenmeyip dogum gunu hatırlatırdım tum herkeze.Bugun filancanın dogum gunu, unutma ara diye.
    Sonra bir baktım, cıkmaza girmisim.
    1-hatırlatmadıgım zaman suclu olmusum
    2-olurda unutursam hani, sadece bana küsülmus.diger unutanlara degil.
    3-Yengem kızdıbigun. hatırlatma kimseye. kimin hatırlayıp, kimin hatırlamadıgını gormek istiyorum belki dedi.haklıydı.
    Sonunda kendimi degistirmeye karar verdim.Nasıl ayarlarımı bozduysam, bu seferde en hatırlanacakları unutabiliyorum, iyi mi:(
    simdi yazını okuyunca icim acıdı.Hollandalılar wc kapısına liste bile asmaya gerek duymayan bu zavallı kızı bağırlarına basarlardı, dimi kız? benim şansıma Onlarda da "bagrına basma" fiili yoktur ama kesin::::)))))))

    YanıtlaSil
  2. Önemli olduğunu bilirdim de, wc`ye asıldığını duymamıştım:))
    Süpersiniz, hizmette sınır yok! Zevkle kullanırım:)

    YanıtlaSil
  3. Firsat bulursam, Hollanda WC'leri adi altinda bir online sergi acacagim. Neler gördügümü tahmin edemezsiniz!
    Eger takvimi kullanmak isterseniz bazi duzeltmeler yaptim!

    YanıtlaSil