Kısır
Malzemeler:
- 2 su bardagi ince bulgur
- 2 su bardagi sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatli kaşığı öğütülmüş karabiber
- 1 kahve fincanı limon suyu (yaklasik 1/4 cup)
- 1 yemek kaşığı nar eksisi
- 1 kahve fincanı zeytinyağı (yaklasik 1/4 cup)
- 7-8 taze soğan
- yarım demet maydanoz
- bir avuc taze nane
- 2 domates
- 1 kucuk salatalik
- pul biber
- salatalik tursusu
- salamura yaprak
Hazırlanışı:
- Bulguru genis bir kaba koyun. Domates salçası, biber salçasıni 1 bardak sicak suda eritip butun baharatlari bu karisima ekleyin. Bu karisimi bulgurun uzerine dokerek iyice karistirin. Kalan 1 bardak sicak suyuda ekleyin. 20dk suyu cekmesi icin beklemeye birakin.
- Taze soğan, maydonoz, naneyi ince ince, salatalik, domates ve salatalik tursusunu kucuk kupler halinde dograyin. 20dk dinlenmis olan bulgura karistirin.
- Limon suyunu, nar eksisi, zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Benim tercihim salamura yaprakla, istege gore marulla servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder