5 Şubat 2008 Salı

Tavuk dürüm, avakado ve havuc salatasi



  • Malzemeler(4 kisilik):
  • 2 tavuk gögsü,
  • 4 yemek kasigi, soya sosu
  • aliminyum folyö
  • 125ml eksi krem ya da suzme yogurt
  • 2 yemek kasigi mayonez
  • taze nane 1 avuc, ya da 1 tatli kasigi kuru nane
  • 1 kirmizi sogan, cok kucuk dogranmis
  • 1 büyük havuc, rendelenmis
  • 1 avakado, dilimlenmis
  • 1 yesil limon suyu (yoksa sari limon)
  • 3 yesil sogan, salatalik dogranmis
  • 4 tortilla ekmegi
    Hazirlanisi:
  • Firini 200 derecede isitin,
  • Tavuklari soya sosunda marine edin, en az 15 dk bekletin.
  • Sicak firinda 20 dk pisirin.*Sade haslanmis tavugu dilediginiz gib tatlandirarakda deneyebilirsiniz.
  • Tavugu serit serit dograyin.
  • Mayonez, eksi krem(ya da yogurt), havuc, sogan, naneyi karistirin.
  • Tavuk dilimlerini bu karisima ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandirin,
  • Avakado dilimlerini, 2 yemek kasigi yesil limonun suyu ile karistirin.
    Dürümün hazirlanisi:
  • Tortilla ekmegini sicak bir tavada 15er saniye isitin, ekmek iliyana, yumusayana kadar (bu islemi, ekmegi kolayca yuvarlayabilmek icin yapiyoruz, cok isitirsaniz ekmek kurur ve yuvarlamasi zorlasir, tadida kuru olur)
  • Tavuklu karisimi ekmegin oratasina yayin, avakado dilimlerini dizin, yesil sogan serpistirin, dürümü sarip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder