5 Şubat 2008 Salı

Kurutulmus domates ve feslegenli kabak sote

Malzemeler:
  • 3 kücük ya da 2 orta boy kabak (yaklasik 1/2 kg)
  • Deniz tuzu
  • 3 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 sarimsak, dövülmüs
  • 2 kurutulmus domates, yagi suzulmus, yemeklik dogranmis. (burda kullanilan domates, kavanozda yag icinde muafaza edilenlerden)
  • 6 feslegen yapragi, buyuk parcalara bölünmüs
  • Taze karabiber, ögütülmüs
  • 1 cay kasigi limon soyu
    Kabaklarin Hazirlanisi
  • kabaklari cok iyi yikayin, kagit havlu ile kurulayin
  • baslarini kesip, kabaklari uzunlamasina 4'e bölün
  • dilimlerin, cekirdekli kisimlarini keserek ayiklayin
  • dilimleri verevine, bakla dilimleri gibi, 2 parmak kalinliginda dilimleyin
  • düz bir yüzeyde kabak dilimlerini, ögütülmus deniz tuzu ile tuzlayin
  • 10 dk dinlenmeye birakin, gerekirse kagit havlu ile tekrar kurulayin.
    Hazirlanisi
  • genis bir tavayi orta atesde isitin yalasik 1dk.
  • 2 y.kasigi yagi döküp, tekrar isitin.
  • yag isininca, kabak ve sarimsagi ekleyip, arada karistirarak, kabaklar pembelesinceye kadar 5 dk. sote edin. Kabaklari catalin ucuyla kontrol edin, yeterince yumusak ise ocagi kapatin
  • kurutulmus domates ve feslegenleri ekleyip, kabaklari ezmeden nazikce karistirin
  • tuz, karabiber, limon suyunu, kalan 1 yemek kasigi z.yagini ekleyip, karistirin, sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder