Malzemeler:
- 3 kücük ya da 2 orta boy kabak (yaklasik 1/2 kg)
- Deniz tuzu
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 sarimsak, dövülmüs
- 2 kurutulmus domates, yagi suzulmus, yemeklik dogranmis. (burda kullanilan domates, kavanozda yag icinde muafaza edilenlerden)
- 6 feslegen yapragi, buyuk parcalara bölünmüs
- Taze karabiber, ögütülmüs
- 1 cay kasigi limon soyu
Kabaklarin Hazirlanisi - kabaklari cok iyi yikayin, kagit havlu ile kurulayin
- baslarini kesip, kabaklari uzunlamasina 4'e bölün
- dilimlerin, cekirdekli kisimlarini keserek ayiklayin
- dilimleri verevine, bakla dilimleri gibi, 2 parmak kalinliginda dilimleyin
- düz bir yüzeyde kabak dilimlerini, ögütülmus deniz tuzu ile tuzlayin
- 10 dk dinlenmeye birakin, gerekirse kagit havlu ile tekrar kurulayin.
Hazirlanisi - genis bir tavayi orta atesde isitin yalasik 1dk.
- 2 y.kasigi yagi döküp, tekrar isitin.
- yag isininca, kabak ve sarimsagi ekleyip, arada karistirarak, kabaklar pembelesinceye kadar 5 dk. sote edin. Kabaklari catalin ucuyla kontrol edin, yeterince yumusak ise ocagi kapatin
- kurutulmus domates ve feslegenleri ekleyip, kabaklari ezmeden nazikce karistirin
- tuz, karabiber, limon suyunu, kalan 1 yemek kasigi z.yagini ekleyip, karistirin, sicak servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder