10 Nisan 2012 Salı

Biberiyeli Yesil Kabak Corbasi

Yeni bir etkinlik duydum. Çaçaron Blog ev sahipligi yapiyormus, etkinligin adida Çorbalarımız etkinliği imis...hemen destegimi sunup tarifimi gonderiyorum...


Arkadasimin bahcesinden söküp de getirdigi devasal kabagi görünce, ilk "Yesil Kabak Çorba"mı  denemeye karar verdim. Kendi bahcemde ki biberiyeleri ekleyip yanina da taze ekmek yapinca bu kabak, lezzetli, saglikli ve keyifli bir aksam yemegi oldu bize...


  • Malzemeler: 8kisilik
  • 2 yemek kasigi kati yag
  • 1 yemek kasigi sivi yag
  • 1 buyuk sogan, yemeklik dogranmis
  • 2 dis sarimsak, ince dogranmis
  • 2 tepeleme cay kasigi biberiye, kucuk dogranmis
  • 1,5lt tavuk suyu
  • 1 büyük patates, soyulmus, küp küp dogranmis
  • 3 orta boy kabak, ince dilimlenmis
  • 1 kabak, küp küp dogranmis (üzerisi icin)
  • 2-3 yesil sogan, ince dogranmis (üzerisi icin)
  • tuz, karabiber
  • Hazirlanisi:
  • kati yag ve sivi yagi, orta ateste isitip, yemeklik dogranmis soganlari ekleyip 5dk sote edin
  • sarimsak ve biberiyeleri ekleyip karistirin, 1-2dk
  • patatesleri ekleyip karistirin ve tavuk suyunu ekleyin, kaynayinca altini kisip, üzerini kapatip 10dk pisirin,
  • dilimlenmis 3 kabagi ekleyip, alti kisik 15 dakika daha pisirin,
  • tuz ve karabiber ekleyip corbayi pure haline getirin,
  • küp küp kesilmis kabaklari, kaynamis tuzlu suda 1dk bekletin, suyunu süzüp corbaya ekleyin, corbayi isininca atesten alin,
  • üzerine yesil sogan serpistirerek servis yapin...

2 yorum:

  1. teşekkürler tarifiniz yayında..ev sahipliği için döneceğim size..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. tam da boyle saglikli lezzetler, tarifler ararken ne guzel buldum... deneyecegim :)

    YanıtlaSil