Dogum gunu partisi icin farkli doldurulmus bir yumurta tarifi ararken denk geldim bu filme ve yumurtanin nasil mükemmel haslanabilecegini ögrendim.
Yumurtayi hasladiginizda sarisi ve beyazi arasinda yesil bir cizgi olusur. Iste bu filmdeki yöntem ile sarisinin sari, beyazin beyaz kaldigi, tazelik görüntüsünü koruyabilceginiz bir sekilde pisiyor yumurtaniz.
Yumurta Nasil Mükemmel haslanir?
- Tencereye, istediginiz sayida ki yumurtalari tek kat kalacak sekilde dizin ve üzerlerini 2cm asacak kadar su ile doldurun, kaynatmaya baslayin.
- Su hafifden kaynamaya baslayinca bir kasik yardimi ile yumurtali suyu yavasca karistirimis gibi cevirin. Bu islem, yumurta sarilarinin tam ortaya yerlesmesini sagliyormus.
- Su tamamen kaynamaya baslayinca, tencereyi ocakdan alip kapagini kapatip dinlenmeye birakin. Kücük yumurtalar icin 12, büyük yumurtalar icin 15 ve extra büyükler icin 18 dk bekletin.
- Süre dolunca, sicak soyu hemen bosaltin ve soguk su ile doldurun. Yumurtalarin pismesini durdurmak icin soguk suyun altinda taa ki soguyana kadar tutmaya devam edin.
- Soyarken, yumurtalari yuvarlayarak nazikce tezgaha vurun, eliniz ve tezgah arasinda yuvarlamaya devam edin.
- Suyun altinda tutarak soyma isini tamamlayin. Kabuk altindaki zar yapisik oldugu icin taze yumurtayi soymak daha zor olacaktir.
- tip: bu film de sunu öneriyorlar: yumurtalari satin aldiktan sonra 1 hafta,10 gün arasi buzdolabinda tutup, sonra kullanmak icin haslamaniz. Böylece kabuk zarinin altina yeterince hava giriyormus ve soyma islemi kolay oluyormus.
- Bu yöntemle pisirdiginiz yumurtanin sarisi ve beyazi uygun yumusaklikta olacak ve arada ki yesil cizgi olmayacaktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder