17 Mart 2013 Pazar

Meksika Usulu Misir Ekmegi

Bu misir ekmegini Frenk Soganli Sucuklu Yumurta'nin yaninda servis yaptim, tarifi asagida...
Ekmekde, aci yesil biber kullandim, kac dilim yedim hatirlamiyorum.














Malzemeler:

  • 40gr kati yag, eritilmis
  • 1 yemek kasigi kati yag, tepsiyi yaglamak icin
  • 200gr un
  • 150gr misir unu
  • 2 yemek kasigi kabartma tozu
  • 2 yesil biber, cekirdegi ayiklanmis, kücük dogranmis
  • 2 yemek kasigi rendelenmis Cheddar peyniri yada kasar peyniri
  • 2 büyük yumurta
  • 150ml süt
  • 16cm x 25cm derin olmayan firin tepsisi
Hazirlanisi:
  • firini 200C'de isitin, firin tepsisini yaglayin,
  • derin bir kapda, un, misir unu, kabartma tozu, biber,peynir ve bir tutam tuzu karistirin.
  • ayri bir kapta, yumurtalari cirpin, süt ve eritilmis yagi ekleyip karistirin,
  • yumurtali karisimi, unlu karisima nazikce karistirarak yedirin,
  • tepsiye döküp, 25-30dk, üzeri kizarana kadar pisirin...
    TIP: Misir ekmegini 3 aya kadar dondurabilirsiniz. Cözülmesini bekleyip, dilimleyip servis yapin. 
    Tarif: delicious magazinin 2008 Mart ayindan alinti. 
Afiyet olsun...
Sucuklu yumurtayi meksika usulü misir ekmeginin yaninda servis yaptim. Cok leziz bir kombinasyon oldu...
 














malzemeler:
  • 2 yemek kasigi z.yagi
  • 1 büyük kirmizi sogan, yemeklik dogranmis
  • 150gr sucuk, iri dilimlenmis
  • 1 kirmizi biber, cekirdegi ayiklanmis, ince kiyilmis
  • 2 konserve dilimlenmis domates ya da 4 taze domates, ince kiyilmis
  • 100ml su
  • 4 büyük yumurta
  • üzeri icin, yesil biber, tazze sogan yada frenk sogani, ince kiyilmis.
Hazirlanisi:
  • Isitilmis 2 kasik yagda sogani kavurun, yaklasik 5dk.
  • Sucuklari ekleyin, sucuk yagini salana kadar pisirin
  • kirmizi biberi ekleyin,
  • domates dilimlerini ve 100ml suyu ekleyip kaynama noktasina gelince altini kisin. 12-15dk pisirin
  • yumurtalari kirip pismesini bekleyip, üzerine ince kiyilmis yesil biber, taze sogan yada frenk sogani serpistirip servis yapin...
Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba arkadaşım bloguna tesadüfen girdim çok farklı tariflrin var ellerine saglık bu güzel tariflrini paylaşmak istemezmisin davetiyemi bıraktım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Görüntü nefis , tadını düşünmek bile istemiyorum :D

    YanıtlaSil
  4. offfffff ıste buna bayıldım tam agzıma layık ve sahane gorunuyor elleırnze emegınıze saglık...bu arada bşlogunuzu ozlemısım ohh buldum geldım ve not aldım atlamamak adına..sevgıler

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor, kokusu buralara geliyor..ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil