13 Mart 2012 Salı

Scones...Amerika'dan

Asagida 2 farkli Scone tarifi paylasacagim. 1nci si Amerika'dayken edindigim ve sikca yaptimiz bir tarif. 2ncisi ise farkli bir tarifle Ingilizlerin "High Tea" menusunde basrol alan sconelar.


Bu scone'lar, Amerika'dayken edindigim bir tarif...
Ilk scone ile tanismam bu tad ile olmustu... Sonrada cay saatlerinin vazgecilmez tadi haline gelmisti. Agh! cok ozledim oralari:(  neyse...
Ilk tadini aldigimda, yapilamaz becerilemez gibi gelmisti. Daha sonra malzemelerin elinin altinda oldugu surece en fazla 15 dakika alicagini bilemezdim tabii ki....
Bu Scone larin yapiminda, farkli kuru meyvalar kullanarak, kendi tatlarinizi yaratabilirsiniz. Benim favorimse kuru kayisi ve ceviz karisimi.
Kuru üzüm, kücük dogranmis kayisi kurusu, hurma, visne kurusu, tavada tost edilmis ceviz kullanabilirsiniz. Bu kuru malzemelerin toplam miktarinin 2 cay bardagi olmasina dikkat edin.
Iyi Scone yapmanin sirri, hamurunun elle tam karisistirilmamasinda yatiyor.
Aksam üstü cayinin yaninda, istege gore recelle yenilen bu sconelar yeterince doyurucu ve lezzetli.

Malzemeler: 8 büyük Scone icin
  • 2 su bardagi un
  • 1 cay bardagi seker
  • 2 cay kasigi kabartma tozu
  • 1/2 cay kasigi tuz
  • 170 gr margarin, soguk, küp küp dogranmis
  • 2 cay bardagi kuru üzüm
  • 1 tatli kasigi, portakal yada limon kabugu rendesi
  • 2 cay bardagi krem, soguk
  • yagli kagit
  • üzerisi icin
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kasigi su
  • 1 yemek kasigi seker
Yag ve krem santiyi kullanacaginiz ana kadar buzdolabinda tutun.
Hazirlanisi:
  • firini 190 derecede isitin
  • un, seker, kabartma tozu ve tuzu genis bir kapda karistirin
  • margarin küplerini ekleyin, parmak arasinda ezerek una yedirin
  • kuru üzüm ve portakal kabugu rendesini ekleyip karistirin. Kremi ekleyip, yine parmaklrinizla, unlu karisima yedirin, sakin yogurmayin
  • cok duzgun bir hamur olmayacak, biraz kirintili bir goruntu almasi lazim
  • hamuru tezgaha cevirip, yuvarlak sekil verip, uzerine nazikce bastirarak 2cm kalinligina indirin.
  • Pizza keser gibi 8 dilime kesin (ben kurabiye kalibi kullanip yuvarlak dilimler olusturdum),dilimleri araliklarla yagli kagit üzerine dizin
  • üzeri icin, yumurta ve suyu karistirip sconelarin uzerini fircalayin, seker serpistirin
  • 25-30 dk üzeri hafif pembelesene kadar pisirin. Sakin firinda uzun tutmayin, sconelariniz kurur, hafif sogumasini bekleyin, ilik servis yapin.
** Hamuru margarin tamamen erimeden, cabuk hazirlamaya gayret edin.Bütün malzemeleri ekledikden sonra, hamur malzemeleri bir araya gelince karistirmayi birakin.
** Kuru üzüm yerine; kücük dogranmis kayisi kurusu, hurma, visne kurusu, tavada tost edilmis ceviz kullanabilirsiniz. Bu kuru malzemelerin toplam miktarinin 2 cay bardagi olmasina dikkat edin.
** Resimdeki sconelarda ben favorim olan kayisi kurusu ve ceviz karisimi kullandim.Posted by Picasa 

Tarif: Cuisine at Home dergisinden, no:45, yil:2004

Bu da Hollanda'da High Tea menusunde olan ve bildigim kadariyla Avusturalya ve Ingilterede cok sik yapilan Sconelar, tarifi burda...


16 yorum:

  1. Tarifini aldım arkadaşım çok teşekkürler. Ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Cok tesekkurler, tum etkinlik harika gorunuyor!

    YanıtlaSil
  4. selamlar canım bana yorum bırakmışsın tarif var diye ama nuray arkadaşım alıp yayınlamış çok teşekkürler,ellerine sağlık,her zaman bekleriz,,,,benim yayınladığım tarifler porselen demlik çay saati etkinliği için,eğer onada göndermek istersen beklerim,tariflerine ilaveten benim linkimi ve porselen demlik çay saati etkinliği için gönderdiğini yazarsan almaya gelirim,,,iyi akşamlar :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gelibolu, olayi simdi anladim ve düzeltmemi yaptim.Seve seve bende tariflerimi paylasmak isterim...Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar günaydın Maydanoz,nasılsın? akşamdan sabaha tekrar görüştük bak :) Çok teşekkür ederim,zahmet verdim sanada ama iyi oldu bak,çay kahve bahane etkinliğini ben düzenliyorum porselen demlike tkinliğini başkası düzenliyo ben sadece bir aylığına ev sahibeliği yapıyorum ama bazen kafalar karışıyo hem etkinlik düzenleyip hemd eev sahipliği yapınca:) güzel tariflerini yayınladım,çok teşekkürler,gene beklerim,selamlar

    YanıtlaSil
  7. tanıştığıma memnun oldum canım
    harika olmuş
    :))

    YanıtlaSil
  8. mutlaka denemeli,ellerinize sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  9. çok merak ediyordum tarifini,görsel de çok iyi.teşekkür ederim.home tv de devamlı görüyordum ama verdiği ölçülerde cesaret edememiştim yapmaya.ellerinize sağlık.muhakkak deniycam

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Reyhan ziyertin ve güzel yorumun icin tesekkurler... Takipdeyim!

    YanıtlaSil
  11. Smilena, blogun yaptiklarin harika...Bravo! hemen takibe aldim...
    Eger Scone lari deneyecek olursa, cok pisirmemeye dikkat et. Hafif pembesince hazirlar demektir. Yoksa kuru ouyorlar. Her iki tarifde ilik yenirse leziz. kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  12. Eger deneyecek olursaniz, nasil buldugunuzu bilmek isterim, sevgiler!

    YanıtlaSil
  13. Ahhh çok güzel görünüyor. Ağzım sulandı. Hamileyim yani yapılır mı bu bayıldımmm :)

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Nurgulce, biraktigin mesaj cok sevimli:) tesekkurler! Sana saglikli ve kolay bir hamilelik diliyorum...haberlerini takip edecegim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel tarifler ne güzel bi blog.. Takipteyim

    YanıtlaSil