1 Mart 2010 Pazartesi

Ask Corbasi ...Firinlanmis Pancar Corbasi

Sevgililer gününde yaptigimiz High Tea'nin finali icin kirmizi renkli, ask kokan, keyifle yutulan, migdeden gönlümüze gidecek bir tarif ararken, bu tarifle karsilastim. Ve ne kadar leziz bir karsilasmaydi anlatamam, ancak tadabilirsiniz...
Bu en son yaptigim davet sofrasini sevgili Birsen'e, ev sahipligi yaptigi #52 Davet Yemekleri etkinligine gonderiyorum.
Bu corbayi 1 gun onceden hazirlayabilirsiniz,

Malzemeler: 4 kisilik
  • 6 orta boy kirmizi pancar
  • 2 tatli kasigi tereyag
  • 2 tatli kasigi z.yagi
  • 2 pirasa, temizlenmis, yemeklik dogranmis
  • 1 buyuk sogan, ince kiyilmis
  • 2 kereviz dali, ince kiyilmis
  • 1 cay kasigi toz zencefil
  • 1 cay kasigi allspice
  • 1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
  • 3 subardagi su
  • 1 defne yapragi
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal maydonoz
  • 1/2 cay bardagi krema
  •  4 tatli kasigi crème fraîche yada süzme yogurt
Hazirlanisi:
  • Firini 200 derecede isitin,
  • Yikanmis pancarlari catalla delikler acip aliminyum folyoye sarip 1 saat firinlayin. Catal kolayca saplaniyorsa pismis demektir.
  • Soguyunca kabuklarini soyun ve 1cm2 lik küpler halinde dograyin. Birazini corbanin ustunu suslemek icin ayirip küpleri yari yariya kucultun.
  • Orta atesde, terayagi ve z.yagini isitin. Pirasa, sogan ve kerevizleri ekleyin. Ara sira karistirarak, sebzeler terleyene kadar sote edin, yaklasik 13dk.
  • Baharatlari ve 1cm2 lik pancar küplerini ekleyin, karistirarak 7dk daha sote edin.
  • Suyu ekleyin, defne yapragi, kekik ve maydonoz dallarini da ekleyin. Kaynamaya birakin. Altini kisip sebzeler yumusayana kadar,25dk, daha pisirin.
  • defne yapragini ve kekik-maydonoz dallarini cikarin. Corbayi ilimaya birakin.
  • Kremayi ekleyip, corbayi pure yapin. Tuz ve karabiber ile tatlandirin.
  • Bu noktada, corbayi ertesi gunku servis anina kadar buz dolabinda tutabilirsiniz)
  • Hafif isitip, corba kaselerine bölüstürün. 1er tatli kasigi crème fraîche yada süzme yogurt ile süsleyip kalan pancar küplerini serpistirip servis yapin...
Kaynak: Bon Appétit, Subat 2005

3 yorum:

  1. Pancarla benimde bir çorba deneyimim olmuştu tadını sevdim..:)

    ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yorumun icin tesekkurler. Pancarin firinlanmis olmasi sasirtici bir lezzet katiyor corbaya. Sonuctan herkez cok memnundu...

    YanıtlaSil
  3. degisik bir çorba olmus,
    ellerine saglik olsun,
    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil