Bu paylasmaya deger 2nci leziz tarifi de Birsenin ev sahipligi yaptigi #52 Davet Yemekleri etkinligine gonderiyorum.
Malzemeler:
- 6 dal biberiye
- 150 gr soguk tereyagi
- 15 tane taze ada cayi yapragi,
- 2 dal taze kekik
- deniz tuzu ve taze karabiber
- 12 dis sarimsak, kabuklari ile
- 2 buyuk havuc
- 1 buyuk sogan
- 1 buyuk pirasa
- zeytinyagi
- 2 sarap bardagi ile beyaz sarap
alimunyum folyo
- firini 200ºC/400ºF/gas 6. isitmaya baslayin.
- 2 dal biberiyenin yapraklarini ayirin,
- mutfak robotunda, biberiye yapraklarini ve 8-9 yaprak adacayini parcalayip tereyagini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandirin,
- kucuk sivri bir bicakla, kuzu inciklerin etin bol oldugu tarafdan olmak uzere, et ve kemik arasinda, parmaginizin girebilecegi derinlikde bir cep olusturun,
- bu ceplere hazirladiginiz baharatli terayagini bolusturerek doldurun, bu etin yumusak olmasini saglerken ve ete de harika bir tad veriyor.
- alimunyum folyö den, kuzu incikleri sarabil;eceginiz buyuklukde 4 parca kesip tezgaha yayin, kabuklu sarimsaklari bölüstürün
- sogan, pirsa ve havuclari halka halka dograyip, folyölere bölüstürüp, kuzu incikler icin yatak olusturun,
- kuzu incikleri, zeytin yagi ile ovalayip tuz ve karabiberle tatlandirin, sebze yataklarinin ustune diklemesine yerlestirin,
- kalan biberiye dallarini ve ada cayi yapraklarini etlerin uzerine diklemesine yapistirin,
- etleri folyöler ile sarip ust kismindan sarabi dokerek paylastirin,
- folyöyü kapatip etleri firina atin. 2,5 saat pisirin,
- firindan cikarip 5dk dinlendirip, patates puresi ve buharda pismis sebze ile servis yapin...
O geceye ait diger tarifler icin burayi ziyaret edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder