1 Mart 2010 Pazartesi

Biberiye ve Ada Cayli Kuzu Incik

Bu paylasmaya deger 2nci leziz tarifi de Birsenin ev sahipligi yaptigi #52 Davet Yemekleri etkinligine gonderiyorum.
 Malzemeler:
  • 6 dal biberiye
  • 150 gr soguk tereyagi
  • 15 tane taze ada cayi yapragi,
  • 2 dal taze kekik
  • deniz tuzu ve taze karabiber
  • 12 dis sarimsak, kabuklari ile
  • 2 buyuk havuc
  • 1 buyuk sogan
  • 1 buyuk pirasa
  • zeytinyagi
  • 2 sarap bardagi ile beyaz sarap
    alimunyum folyo
Hazirlanisi:
  • firini 200ºC/400ºF/gas 6. isitmaya baslayin.
  • 2 dal biberiyenin yapraklarini ayirin,
  • mutfak robotunda, biberiye yapraklarini ve 8-9 yaprak adacayini parcalayip tereyagini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandirin,
  • kucuk sivri bir bicakla, kuzu inciklerin etin bol oldugu tarafdan olmak uzere, et ve kemik arasinda, parmaginizin girebilecegi derinlikde bir cep olusturun,
  • bu ceplere hazirladiginiz baharatli terayagini bolusturerek doldurun, bu etin yumusak olmasini saglerken ve ete de harika bir tad veriyor.
  • alimunyum folyö den, kuzu incikleri sarabil;eceginiz buyuklukde 4 parca kesip tezgaha yayin, kabuklu sarimsaklari bölüstürün
  • sogan, pirsa ve havuclari halka halka dograyip, folyölere bölüstürüp, kuzu incikler icin yatak olusturun,
  • kuzu incikleri, zeytin yagi ile ovalayip tuz ve karabiberle tatlandirin, sebze yataklarinin ustune diklemesine yerlestirin,
  • kalan biberiye dallarini ve ada cayi yapraklarini etlerin uzerine diklemesine yapistirin,
  • etleri folyöler ile sarip ust kismindan sarabi dokerek paylastirin,
  • folyöyü kapatip etleri firina atin. 2,5 saat pisirin,
  • firindan cikarip 5dk dinlendirip, patates puresi ve buharda pismis sebze ile servis yapin...
not: tarif Jamie Oliver'a ait
O geceye ait diger tarifler icin burayi ziyaret edin.

1 yorum: