Istedigim gibi de bir tarif bulamayinca, yaptim kendi guvecimi. Sonuc mukemmeldi. Kuzu guvecden daha hafif, bir o kadarda lezzetliydi.
- Malzemeler: 4 kisilik
- Kemikli tavuk eti*, but, kanat... yada beyaz et (ben 8 tavuk kanadi kullandim)
- 2 sogan, yarim ay seklinde dogranmis
- 5-6 dis sarimsak, dilimlenmis
- 1 buyuk patlican, kup kup dogranmis
- 1 buyuk kabak, kup kup dogranmis
- 8-10 tane yesil biber, halka halka dogranmis (ben, olmadigi icin dolmalik biber kullandim)
- 5-6 domates, yarim ay seklinde dilimlenmis
- 5-6 dal maydonoz
- 1/2 y.k. kekik
- 1/2 t.k. nane
- tuz-karabiber
- 2 su bardagi sicak su
- tereyagi, zeytinyagi
Hazirlanisi, - Firini turbo firinda 180, normal firinda 200 derecede isitmaya baslayin
- yaglari guvec kabinda kizdirin, tavuklari ekleyip kizartin,
- tavuklarin iki yanida kizarinca, sogan, sarimsak ve biberleri ekleyin, nane ve kekigi ekleyip 2 dk daha pisirin,
- kabak ve patlicanlari ekleyip karistirin, 2dk daha pisirin,
- su bardagi suyu da ekleyip, tum karisimin isinmasini saglayin,
- karisimin en ustune domates dilimlerini yayin, uzerine maydonozlari doseyip, aliminyum folyo ile kaplayip, kapagi kapatin, 50dk pisirin.
- firindan cikardikdan sonra 10dk dinlenmeye birakin, servis yapin.
* kemikli tavuk eti, tavuk gogsunden daha lezzetli oluyor.
**servis onerisi; pilav+cacik ya da firinda kabuklu patates+cacik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder